2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Pyragas su varške ir gorgonzola

Vienoje knygoje radau identišką mano mėgiamos tešlos receptą tik +50g., ruginių miltų...labai susigundžiau ir nutariau išsikepti...iš tiesų į vidų dėjau tai ką mėgstu ir gavau puikų pyragėlį vakarienei ar pusryčiams. Kažkada kepiau itališką tartą su ricota ir rukola...baisiai panašu tik čia + svogūnai ir nėra rukolos (liet. grąžgražtės), o vietoje švelnios ricotos imame lietuvišką varškę ir itališką sūrį. Tartos receptukas ČIA
Šis pyragas man dieviškai skanus tiek karštas, tiek šiltas tiek visiškai šaltas. Nuostabu nuostabu... jai nemėgstate gorgonzolos (sūrių su mėlynuoju pelėsiu, tai galite dėti kokį lydytą sūrelį su kmynais arba tiesiog varškės sūrį riebesnį ir vietoje grietinės pilti grietinėlę). Iš tiesų fantazijos reikalas...dėkite viską ką mėgstate ir gausis dieviškai skanu. Puikiai tinka užkandžiui sulaukus netikėtų svečių prie taurės balto vyno...kaip tik taip ir padarysiu, pasinaudosiu pati savo pasiūlymu. Gero atrėjančio savaitgalio. Bučiuoju.


Tešlai:

120g., sviesto
200g., kvietinių miltų
50g., ruginių miltų
druskos
1 kiaušinis
2 v. šaukštai pieno


Įdarui:

~100g., rūkytos šoninės
3 skiltelės česnako (nebūtina)
~100g., dakratiškos dešros ar kito virto kumpio
šakštas sviesto ir šaukštas alyvų aliejaus
šviežių čiobrelių
4 svogūnai vidutinio dydžio arba gali būti 3 porai
2 dideli saliero lapkočiai
pakelis varškės
~150 g., gorgonzolos
1 a.š. kmynų (nebūtina)
100g., grietinės
2 kiaušiniai
muskato, pipirų, druskos.


Gaminimas:

Tešla.

Sviestą būtinai šaltą ir supjaustytą gabalėliais dedame į plaktuvą su peiliais (puikiai tiks kokteilinė), dedame druską, visus miltus ir pjaustome. Kai masė bus panaši į trupinius sipilame piena ir įmušame kiaušinį vėlplakame.
Po to išimame viska masę, perkinkome lengvai suformuojame kamuolį ir dedame į maistinę plėvelę ir kišame į šaldytuvą 20-30 minučių sušalti.
Tada išimame, iškočiojame paliekant platesnius kraštus, vėliau nupjausime uždėję ant kepimo formos ir lengvais pirštų paspaudimais išformavę dugną, imame kepiniųpopierių suglamžome ir klojame į tešlą, beriame žirnius, ryžius ar kitas kruopas. kepame apie 10 min., 180 laipsnių orkaitėje. tada išimame kepinių popierių su kruopom ir pasidedame jas kitam kartui. Tešla yrea kapryzingas, todėl galėjo šiek tiek pasitraukti. jai norime krašteliu galime kažkiek apipjauti ir tada pradedame gaminti įdarą.

Įdaras.

1. Susipjaustome šoninę ir apkepame ant nedielės ugnies su šaukštu aliejaus. Sudedame smulkiai pjaustytą virtą kumpį.
Dedame sviestą, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pamaišome ir dedame pjaustytus saliero lapkočius bei česnako skilteles jai dedame. Padruskiname, įtarkuojame šiek tiek muskato, pipirų, sudedame šviežio čiobrelio lapelius. Jai masė per sausa įpilame dar šiek tiek aliejaus. Svogūnų įdaras turi būti pasitroškinęs, bet neapskrudęs.

2. Sudedame varškę, gorgonzolą, kiaušinius, grietinę bei kmynus jai naudojame ir suplakame iki vienalytės masės be jokių gumuliukų.

3. Į tešlą sudedame svogūnų įdara su visais riebalais, išlyginame ir užpilame varškės bei gorgonzolos įdarą, viską gražiai išlyginame ir kepame 160-180 laipsnių orkaitėje 25 min.,Pyrago viršus turi lengvai parusti.


Skanaus!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą