2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Pagranduko sausainiai


Kai kepi kokio torto ar pyrago pagrindą dažnai lieka mielas pagrandukas, kurį išmesti tiesiog gaila...na būtų tiesiog smerktina jai pradėtum mėtyti...o be to kam reikia, jai galima iššsikepti skanių sausainėlių. Ypač jai sudėtis imbieras, kardamonas ir kiti ingridientai, o jai kepate kokį visai paprastutį "paskaninimų" visada galima pridėti papildomai.
O pagrandukas sausainiams liko iš "Varškės pyragas su bananais ir spanguolėmis" nuostabiam artėjančiam savaitgaliui prie gardžios arbatos.
Parašysiu receptuką, galite iš jos tiesiog prisikepti didžiulį kalną sausainių arba pasigaminti ir gardų saldėsį.

Tešla:

100 g., šalto sviesto
350-380 g., miltų
150g., cukraus
1/2 kepimo miltelių
1 a. šaukštelis prieskonių mišinio (matas kardamonas, imbieras, kvapieji pipirai, gvazdikėliai)
1 a.šaukštelis cinamono
1 v.šaukštas su kaupu medaus
1 v.šaukštas grietinės
1 kiaušinis

galima papildomai pridėti kakavos, vanilės, kokoso drožlių, riešutų sviesto ir kt., kaip čia

Gaminimas:

Šaltą sviestą susipjaustome kubeliais ir metame į kombainą su peiliais (tinka ir kokteilinė didelės talpos), pilame miltus, maišome. Beriame cukrų, kepimo miltelius, prieskonių mišinį, cinamoną ir kitus priedus jai dedate. Išmaišome. jai medus susicukravęs - pašildome, sumaišome su grietine ir kiaušiniu, viską išmaišome ir dedame į maistinę plėvelę 20-30 min., į šaldytuvą.
Praėjus laikui, išsitraukiame tešlą iš šaldytuvo, pabarstome stalą miltais ir kočiojame ploną tešlos lakštą ir spaudžiame sausainėlius, dedame į skardą galime apibarstyti cukrumi, šokoladu ir pan., kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.,

Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą