2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Aviečių ir jogurto desertas



Na visi žinome, kad kartais vasarą ar žiemą, pavasarį ar rudenį norisi kažkokio saldėsio, lengvo, gaivaus, kažko tokio kitokio, negu ledai, tortai ar keksiukai...taigi labai puikus desertas tiek vaikučiams tiek suaugusiems. Labai vaikams patinka apcukruoti stiklinės ar puodelio kraštelius...prieš išpilstant desertą imame stiklinę, įmerkiam stiklinės briaun000ą i vandenį ir po to į cukrų lėkštėje ir statome į šaldytuvą. O po to paruoštą desertą...atrodo nuostabiai...kaip šerkšnas ant stiklinių :) beabejo kaip ir dauguma desertų skaniausias jis kai patiekiamas šaltas. Skanaus brangieji, o aš skubu rašyti.

Reikės:

350 ml., jogutro (gali būti su avižomis)
pakelis dr. Oetker žalatinos
200g., cukraus (priklausomai kaip mėgstate saldžiai)
300 g., šaldytų aviečių (galima dėti ir šviežias)
150 ml., vandens

Gaminimas:


Želatiną užpilame šaltu vandeniu, kad išbrinktų. Avietes susidedame į kokteilinę, užpilame cukrumi ir plakame kol neliks sėklyčių ir masė bus vientysa. Želatiną ir dalį tyrelės su maišome ir kaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Kaitiname kol neliks gumulėlių. masė gali kiek pašviesėti, tačiau tai normalu. Tada sumaišome viską su jogurtu bei likusia tyrele.
Jai jogurtą naudojate su avižomis tai prieš tai su likusia kokteilinėj aviečių tyrele suplakite, kol neliks avižų. Viską išmaišę iki vientysos masės išpilstome į pasirinktus indelius ar puodelius, šiek tiek atvėsinę statome į šaldytuvą 2-3 valandoms. prieš patiekiant papuošiame avietėmis, plakta grietinėle ar ledais.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą