2009 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Tarta su ricota (apkepas)


Ech Italija...nuostabi šalis, nuostabūs žmonės, bet nuostabiausias maistas...
kadangi teko pabūti pas Italus pietučiuose "baliuje" tai paragavome tikro Itališko maisto, pamatėme jų bendravimą ir visa kitą-nuostabu, likome sužavėti. Taigi išsiklausinėjau daugybės patiekalų receptų, kurie gal būt ir buvo žinomi, tačiau vistiek norėčiau su Jumis pasidalinti jais.




Reikės:
300-400 gr. rikotos
100 gr. prošuto koto arba slapios plonai pjaustytos dešros
50 gr. parmezano arba kitokio kietojo sūrio (tinka "Džiugas")
Ementalio pagal skonį (arba gerai besilydančio kitokio sūrio)
1 kiaušinis
petražolės
rukola(gražgraščių lapai)
alyvuogių aliejaus skardai patepti
Sloksniuota bemielė tešla


Gaminimas:
Visus ingridientus supjaustytus sumaišyti su kiaušiniu.
Sūrį sutarkuoti, petraž0les ir rucola supjaustyti.


Patepti formą alyvų aliejumi, iškloti tešlą, sudėti visą paruoštą masę, išlyginti.Ant viršaus padaryti dekora.Patepti plaktu kiaušiniu arba vandeniu ir pašauti į įkaitintą orkaitęiki 180 laipsnių.

Kepti kol gražiai pageltonuos tešla.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą