2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Greitasis obuolių pyragas "Rudens tinginys"



Ruduo plėšo paskutinius lapus. Lyja. Bet kartais išlenda saulytė tai nors tiek paglosto saulės ištroškusias akis ir sielą :)
Ech...lietus...apsiniaukęs dangus, debesyse nei vieno plyšio, kad galėtų prasiskverbti saulė...viskas-ruduo.
Nemėgstu rudeninio lietus, kuris, atrodo užhipnotizuoja tave ir nieko nesinori veikti, tiktai gulėti ir klausytis, kaip vis garsiau barbena lietaus lašai i langą. Nemėgstu lietingo rudens, bet krentantys lapai, jų spalvos mane džiugina ir stebina.Dievinu "Bobų vasarą" kada šviečia saulytė, smagiai krenta lapukai, užpučia lengvas vejelis...nuostabu.Mėgstu nurinkti rudeninį derlių sodyboje, žiūrėti kokie užaugo moliūgai, cukinijos, morkos...koks gausus derlius pomidorų ir kitokių daržo gėrybiu. Jokiame turguje nenusipirksi to, ką turi savo darže, nei vienas ekologiškas produktas neatstos tavo užaugintos daržovės...smagu matyti kai tavo dukrikas nubėga į šiltnamį ir nusiskina prinokusį, raudoną pomidorą ir skaniai jį sukerta...po to nubėga prie augančių morkų išsirauna, atneša man ir prašo nuplauti ir nuskusti...smagu...kai vaikas atsitoja prie agrastų krumo ir raško uogas...prisivalgo visko ko jai norisi, niekas jos nestabdo...džiaugsmas...
Aš nemėgstu tiesiog sėdėti ir nieko neveikti, nors pripažinsiu kartais norisi užsiversti kojas ant sofos ir atsipūsti, bet...aplinkui sukasi mano mažoji, kuri neduoda nieko pamiršti, neduoda ramiai pasėdėti...vis kviečia: mamyteee aaaateiiik... :) Man taip gera, taip nenusakomai gera kai galiu pabūti su dukryte...ji mano akių šviesulys, ji mano džiaugsmas ir ašaros...neįmanoma apsakyti kokius jausmus patiria mama savo vaikui...kartu svajoja, fantazuoja, dainuoja, liūdi ir džiaugiasi-nuostabu. Nuklydau truputuką į lankas apie rudenį, vaisius, daržoves ir vaikus :)))) Savaime išsiveržusios mintys sugulė ant balto lapo...kurių net netaisiau perskaičius.
Tai va...ta rudenišką, lietingą rytą...kepam pyragus iš........




na žinoma iš obuolių :) Ir tokį kuris nereikalauja didelių pastangų ir laiko, kad galėtumėm toliau įsivynioti į šiltą pledą prieš televizorių, ar skaityti knygą užsiplikius puodelį arbatos ir kramsnoti skanutėlį, minkštutėlį pyragiuką:)





Reikės:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų (be selenėlių)
1 stiklinė cukraus
50 gr., sviesto
1 kg., obuolių
cinamono ir cukraus pudros pabarstymui


Gaminimas:


Sutarkuojam į dubelį obuolius.Į kitą dubenį susimaisom sausus produktus. Pasiimam kepimo formą klojam vieną sluoksnį tarkuotų obuolių ploną sluoksnį, paspaudžiame šaukštu, tada pilame nedidelį sluoksnį sauso mišinio, tada vėl obuolių, tada vėl sauso mišinio ir taip sluoksniuojam, kol neliks obuolių. Viršutinis sluoksnis būtinai turi būti sauso mišinio, užtarkuojame per burokinę tarką sviestuką ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai apskrus viršus. Išėmus pyragą dar karštą apibarstyti per sietelį cukraus pudra ir cinamonu. Tada pasidarys lengva, plona, traški plutelė. Patiekti galima su ledais ar plakta grietinėle.
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą