Reikės:
500 g. mėsos
500 g. miltų
200 g. svogūnų (koreguojame pagal save)
200 g. grietinės
200 g. sviesto
2 kiaušiniai
drusk, pipirai, vanduo
kepinių popierius
Gaminimas:
Pirmiausiai
pasiruoškime tešlą. Sutarkuojame sviestą per burokinę tarka,
persijojame miltus, įberiame druskos ir viską triname tarp pirštų kol
nesigauna trupiniai, tuomet įmušame vieną kiaušinį, sudedame grietinę ir
minkome tol kol nesigaus vientisa masė. Įvyniojame į maistinę plėvelę
ir pamirštam 2 val. šaldytuve.
Toliau
ruošiame įdarą. Kepu įvairiausius kibinus, tiek su kapota mėsa, tiek su
grybais, faršu, tik visuomet dedu pusę smulkiai pjaustytų svogūnų.
Dažniausiai kepu su kapota aviena ir svogūnais ir pilų virinto vandens
tiek, kad mesa pasidarytų drėgna, bet nepermirkusi, padruskinu,
papirinu, kiaušinį dedu tik į faršo masę.
Išsitraukiame
tešlą ir formuojame apie 4-5 moteriško kumščio dydžio kukulius, iš
vieno tokio gaunasi apie 4-5 kibinus. Aš darau ploną tešlos sluoksnį,
tad man gaunasi iš viso kiekio apie 22 kibinai. Pasiėmę vieną tešlos
gniutulą, kočiojame lakštą su gan nemaža forma darome skritulius,
dedame įdara, užspaudžiame pirštais ir susukame virvele, dedame į skardą
išklotą kepinių popieriumi, patepame kiaušinių plakiniu ir kepame 40
min. 190 laipsnių orkaitėje. Gaunasi labai labai skanūs kibinai. Puikiai gaunasi su įvairiausiais įdarais net ir saldūs su šokoladu.Skanaus.
Pradžia
Receptai
Raudona mėsa
Kepiniai, pyragai
Populiariausi receptai šią savaitę
Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis
Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė
Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras
Kibinai Kibinai
Kibinai Kibinai
Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai
Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės
Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis
Picos - ricos Picos - ricos
Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės
Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai
Mumijos Mumijos
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Keptas sūris Keptas sūris
Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas
Buritos (burritos) Buritos (burritos)
Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai
Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai
Trapūs,sultingi kibinai
Komentarai: 49
Trapūs,sultingi kibinai
Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Sviestas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Grietinė, 200 mililitrų
Druska
Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 2 vienetai
Kvapieji pipirai
Aliejus, patepimui
Gaminimo eiga: instructions
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol
trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs
trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei
įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir
palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą.
Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit
susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai
išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo
moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog
išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą
įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite
virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite
kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų
pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų
skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir
kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir
sultingi.Skanaus!!!
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia
Receptai
Raudona mėsa
Kepiniai, pyragai
Populiariausi receptai šią savaitę
Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis
Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė
Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras
Kibinai Kibinai
Kibinai Kibinai
Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai
Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės
Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis
Picos - ricos Picos - ricos
Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės
Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai
Mumijos Mumijos
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Keptas sūris Keptas sūris
Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas
Buritos (burritos) Buritos (burritos)
Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai
Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai
Trapūs,sultingi kibinai
Komentarai: 49
Trapūs,sultingi kibinai
Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Sviestas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Grietinė, 200 mililitrų
Druska
Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 2 vienetai
Kvapieji pipirai
Aliejus, patepimui
Gaminimo eiga: instructions
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol
trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs
trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei
įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir
palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą.
Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit
susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai
išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo
moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog
išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą
įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite
virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite
kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų
pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų
skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir
kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir
sultingi.Skanaus!!!
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia
Receptai
Raudona mėsa
Kepiniai, pyragai
Populiariausi receptai šią savaitę
Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis
Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė
Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras
Kibinai Kibinai
Kibinai Kibinai
Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai
Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės
Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis
Picos - ricos Picos - ricos
Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės
Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai
Mumijos Mumijos
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Keptas sūris Keptas sūris
Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas
Buritos (burritos) Buritos (burritos)
Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai
Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai
Trapūs,sultingi kibinai
Komentarai: 49
Trapūs,sultingi kibinai
Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Sviestas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Grietinė, 200 mililitrų
Druska
Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 2 vienetai
Kvapieji pipirai
Aliejus, patepimui
Gaminimo eiga: instructions
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol
trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs
trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei
įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir
palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą.
Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit
susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai
išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo
moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog
išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą
įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite
virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite
kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų
pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų
skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir
kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir
sultingi.Skanaus!!!
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia
Receptai
Raudona mėsa
Kepiniai, pyragai
Populiariausi receptai šią savaitę
Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis
Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė
Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras
Kibinai Kibinai
Kibinai Kibinai
Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai
Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės
Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis
Picos - ricos Picos - ricos
Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės
Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai
Mumijos Mumijos
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis
Keptas sūris Keptas sūris
Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas
Buritos (burritos) Buritos (burritos)
Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai
Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai
Trapūs,sultingi kibinai
Komentarai: 49
Trapūs,sultingi kibinai
Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Sviestas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 500 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Grietinė, 200 mililitrų
Druska
Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo
Svogūnai, 2 vienetai
Kvapieji pipirai
Aliejus, patepimui
Gaminimo eiga: instructions
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol
trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs
trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei
įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir
palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą.
Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit
susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai
išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo
moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog
išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą
įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite
virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite
kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų
pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų
skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir
kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min.
Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir
sultingi.Skanaus!!!
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą