2014 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Naminiai kibinai pagal mane




Reikės:

500 g. mėsos
500 g. miltų
200 g. svogūnų (koreguojame pagal save)
200 g. grietinės
200 g. sviesto
2 kiaušiniai
drusk, pipirai, vanduo
kepinių popierius

Gaminimas:

Pirmiausiai pasiruoškime tešlą. Sutarkuojame sviestą per burokinę tarka, persijojame miltus, įberiame druskos ir viską triname tarp pirštų kol nesigauna trupiniai, tuomet įmušame vieną kiaušinį, sudedame grietinę ir minkome tol kol nesigaus vientisa masė. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir pamirštam 2 val. šaldytuve.
Toliau ruošiame įdarą. Kepu įvairiausius kibinus, tiek su kapota mėsa, tiek su grybais, faršu, tik visuomet dedu pusę smulkiai pjaustytų svogūnų. Dažniausiai kepu su kapota aviena ir svogūnais ir pilų virinto vandens tiek, kad mesa pasidarytų drėgna, bet nepermirkusi, padruskinu, papirinu, kiaušinį dedu tik į faršo masę.
Išsitraukiame tešlą ir formuojame apie 4-5 moteriško kumščio dydžio kukulius, iš vieno tokio gaunasi apie 4-5 kibinus. Aš darau ploną tešlos sluoksnį, tad man gaunasi iš viso kiekio apie 22 kibinai. Pasiėmę vieną tešlos gniutulą, kočiojame lakštą  su gan nemaža forma darome skritulius, dedame įdara, užspaudžiame pirštais ir susukame virvele, dedame į skardą išklotą kepinių popieriumi, patepame kiaušinių plakiniu ir kepame 40 min. 190 laipsnių orkaitėje. Gaunasi labai labai skanūs kibinai. Puikiai gaunasi su įvairiausiais įdarais net ir saldūs su šokoladu.Skanaus.


Pradžia Receptai Raudona mėsa Kepiniai, pyragai Populiariausi receptai šią savaitę Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras Kibinai Kibinai Kibinai Kibinai Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis Picos - ricos Picos - ricos Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai Mumijos Mumijos Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Keptas sūris Keptas sūris Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas Buritos (burritos) Buritos (burritos) Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai Trapūs,sultingi kibinai Komentarai: 49 Trapūs,sultingi kibinai Paruošimo laikas: Apie 1 val.. Ingredientai: Sviestas, 200 gramų Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Grietinė, 200 mililitrų Druska Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo Svogūnai, 2 vienetai Kvapieji pipirai Aliejus, patepimui Gaminimo eiga: instructions Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!

Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia Receptai Raudona mėsa Kepiniai, pyragai Populiariausi receptai šią savaitę Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras Kibinai Kibinai Kibinai Kibinai Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis Picos - ricos Picos - ricos Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai Mumijos Mumijos Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Keptas sūris Keptas sūris Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas Buritos (burritos) Buritos (burritos) Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai Trapūs,sultingi kibinai Komentarai: 49 Trapūs,sultingi kibinai Paruošimo laikas: Apie 1 val.. Ingredientai: Sviestas, 200 gramų Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Grietinė, 200 mililitrų Druska Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo Svogūnai, 2 vienetai Kvapieji pipirai Aliejus, patepimui Gaminimo eiga: instructions Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!

Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia Receptai Raudona mėsa Kepiniai, pyragai Populiariausi receptai šią savaitę Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras Kibinai Kibinai Kibinai Kibinai Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis Picos - ricos Picos - ricos Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai Mumijos Mumijos Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Keptas sūris Keptas sūris Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas Buritos (burritos) Buritos (burritos) Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai Trapūs,sultingi kibinai Komentarai: 49 Trapūs,sultingi kibinai Paruošimo laikas: Apie 1 val.. Ingredientai: Sviestas, 200 gramų Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Grietinė, 200 mililitrų Druska Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo Svogūnai, 2 vienetai Kvapieji pipirai Aliejus, patepimui Gaminimo eiga: instructions Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!

Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pradžia Receptai Raudona mėsa Kepiniai, pyragai Populiariausi receptai šią savaitę Vištienos file užkandis Vištienos file užkandis Ančiukų širdelių užkandelė Ančiukų širdelių užkandelė Pievagrybių garnyras Pievagrybių garnyras Kibinai Kibinai Kibinai Kibinai Bulvių ir lašišos kukuliai Bulvių ir lašišos kukuliai Pikantiškos sraigės Pikantiškos sraigės Kepti aguročiai su slyvomis Kepti aguročiai su slyvomis Picos - ricos Picos - ricos Įdarytos dešrelės Įdarytos dešrelės Šventiniai sumuštiniai Šventiniai sumuštiniai Mumijos Mumijos Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su pikantiškomis salotomis Keptas sūris Keptas sūris Sveiko hamburgerio gaminimas Sveiko hamburgerio gaminimas Buritos (burritos) Buritos (burritos) Orkaitėje kepti kiaušiniai Orkaitėje kepti kiaušiniai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Sluoksniuotos tešlos krepšeliai Paprikų suktinukai Paprikų suktinukai Šventiniai žaliukai Šventiniai žaliukai Trapūs,sultingi kibinai Komentarai: 49 Trapūs,sultingi kibinai Paruošimo laikas: Apie 1 val.. Ingredientai: Sviestas, 200 gramų Kvietiniai miltai, 500 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Grietinė, 200 mililitrų Druska Kiaulienos šoninė, 0,5 kilogramo Svogūnai, 2 vienetai Kvapieji pipirai Aliejus, patepimui Gaminimo eiga: instructions Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!

Daugiau: http://www.receptai.lt/receptas/trapus-sultingi-kibinai-2579?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą