2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Žuvies pyragas su pankoliu


Mėgstu žuvį ir pankolį. Kažkai netyčia čia tas receptas atsirado. Nes parduotuvėje pamačiau pankolį ir nusprendžiau pradžioje, kad kepsiu su mėsa, tačiau po to supratau, kad labai noriu žuvies, kaip sakiau taip padariau. Kažkada dariau Jamie Oliverio žuvies pyragą ir matyt šis tas atmintyje buvo likę, tačiau skoniškai gavosi visiškai skirtingi, nes daug ką pakeičiau pagal save, kai ką pridėjau papildomai, bet galutinis rezultatas-puikus.Norit šį apkepą galima keisti 100 kartų kaip ir daugelį kitų apkepų. O šitas dar puikuis tuo, kad apvertus iškepusį apkepą į lekštę gausite apverstą žuvies pyragą, tikrai burnoje tirpstantį ir gaivų, pankolių dėka.

Reikės:
300 g nuskustų ir plonais griežinėliais supjaustytų bulvių
150g., kūbeliais supjaustyto moliūgo
alyvuogių aliejaus skardai pateptiir kepimui
4 nuluptos ir supjaustytos česnako skiltelės
3 nulupto ir griežinėliais supjaustyto svogūno
1 nulupto ir griežinėliais supjaustyto pankolio svogūnėlio
500g., pangasijų filė
šaukštas sviesto
250 ml grietinės
50ml. pieno arba liesos grietinėlės
1 kiaušinis
2 saujų šviežiai tarkuoto parmezano (ir šiek tiek - pabarstyti)
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
džiuvesėlių
6 lazanijos lakštų
galima citrinos



Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Iš pradžių pasūdytame verdančiame išvirkite bulves su moliūgais, tada nukoškite kiaurasamčiu.Įdėkite sviesto ir supilkite piena ir sutrinkite iki vientisos masės be gumulėlių. Ant nedidelės ugnies pastatykite troškinimo indą, įpilkite aliejaus, sudėkite česnakus, svogūnus, pankolius.Uždenkite ir troškinkite ~15 minučių kol sumuinkštės, dažnai maišykite.
Į kepimo formą įpilkite aliejaus, užberkite džiuvesėlių, kad pasidengtų visas dugnas. Sudėkite žuvį,pabarstykite druska bei pipirais, sudėkite česnako, svogūnų ir pankolių mišinį. Uždėkite bulvių ir moliųgų masę, išlyginkite. Apvirkite lazanijos lakštus, sudėkite ant apkepo. Sumaišykite grietinę su grietinėlę, parmezaną,įmuškite kiaušinį, išmaišykite, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užpilkite ant apkepo viršaus. Kepkite apie 30 min. ~180-200 laipsnių karščio orkaitėje kol gražiai apskrus. Galima patiekti su citrinų puselėmis.

SKANAUS!!!

Gaminimas:

6 komentarai:

  1. Surface is crispy, I like it! Very interesting recipe ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ciao, credo sia questa la ricetta per la mia raccolta ;)
    Io prelevo il link e lo inserisco traducendo il titolo.....dimmi se va bene ok?
    Grazie mille!
    Bacioni

    AtsakytiPanaikinti
  3. Yes, the surface is crispy. somehow come up and was very tasty and sweet taste:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi, sorry I was not at the computer, so I could not write that I was neįdėjusi prescription. But now, as this recipe for your collection. And how do I put the banner which is the fennel and with Tania, I do not go, because it shows only the last prescription picture: (

    AtsakytiPanaikinti
  5. Se ho capito bene, vuoi inserire il banner della raccolta, giusto?
    Devi copiare la foto,cliccando con il tasto destro del mouse e poi clicca su: "salva immagine con nome". Dopo, carichi la foto nel post dal tuo pc e la evidenzi, linkando il post della mia raccolta.
    Spero di essere riuscita a spiegarmi, se ce la facciamo, siamo troppo forti...una italiana e una lituana che riescono a comunicare grazie a translate! ;DD
    Un bacione!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Well I did and it seems so, but I try again, thank you very much for the concern, because it usually succeeds in how to put everything, and now somehow not. I try to make very good recipes to disappoint:) BACI Antonella :)

    AtsakytiPanaikinti