2009 m. kovo 6 d., penktadienis

Pangasijų filė tešloje



Šis receptas gimė visai netikėtai kaip ir daugelis :)
Kartą kepiau pangasijų filė, bet kažkaip ištyžo(gal per ilgai užsigulėjo parduotuvės šaldytuve ar netinkamai laikyta buvo?)...tai greitai pradėjau sukti galvelę kaip čia sunaudoti nepavykusį kepinį ir nesugadinti "gerosios" filė.
Atsidariusi kamerą pamačiau, kad turiu sloksniuotos tešlos ir automatiškai sumąsčiau ką pagaminsiu.Šis receptukas skirtas sočiai mėgstantiems pavalgyti 4 žmonėms :)

Taigi reikės:
1 pakas šaldytos pangasijų filė
1 pakas(2 lakštai) sloksniuotos bemielės šaldytos tešlos
2 svogūnai arba porai(geriausiai 1 raudonasis svogūnas 1 baltasis)
3-4 morkos vidutiniškos
8 vidutiniški pievagrybiai
1 kiaušinis
~ 200gr. olandiško sūrio
majonezo pagal skonį
žuvies prieskoniu
šiek tiek krapų (jeigu nemėgstate galima nedėti)






Gaminimas

Atsišildome šaldytus produktus. Patepame kvadratinę kepimo skardą riebalais, isklojama tešlą ir ištiesiame pagal kepimo formą, kad būtų uždengtas visas kepimo skardos dugnas, subadome buku dantų krapštuko galu arba šakute tešlą. Išdeliojame per visą skardą ant tešlos pangasijų filė, apibarstome žuvies prieskoniais.
Tada pasiruošiame mūsų kepinio įdarą. Nusilupame svogūnus (ar porus), morkas. Per burokinę tarką sutarkuojame morkas, susipjaustoe svogūnus(ar porus)viena svogūną žiedeliais kitą smulkiai ir pakepiname aliejuje, šiek tiek įdedame vegetos. Kepame kol gražiai apskrus. Visą iškeptą įdarą sudedame ant žuvies ir gražiai išlyginame, tada susipjaustome pievagrybius griežinėliais ir sudedame ant įdaro, tada susitarkuojame sūrį ir įdedame majonezo, kad gautusi drėgna vientisa masė, kurią sudėsime ant pievagrybių ir išlyginsime per visą kepinį. Tuomet uždedame paskutinį tešlos lakštą ir gražiai aplyginame, kad būtų uždengtas visas įdaras ir šiek tiek lengvai paspaudžiame, kad išsilygintų guzeliai :)
Tada suplakame kiaušinį ir aptepame visą tešlos lakštą ir apibarstome krapukais.
Kepame apie 40 min., 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus, tada dar 10 min., 140 laipsnių orkaitėje įjungti TIK apatinę kaitlentę.

Garnyro ruošimas:
Į verdantį vandenį sudedame 2 pokelius ryžių, įdedame gerą valgomąjį šaukštą kario miltelių ir šiek tiek vegetos ir verdame apie 20min., Išvirusius ryžius pagardiname sviestuku.
Taip pat galime patiekti ir su bulvių koše jeigu nemėgstate ryžių.
Ši kartą aš gaminau su bulvių košyte :)

SKANAUS MANO MIELIEJI.

3 komentarai:

  1. Vaizdelis gal nelabai koks...nes skubėjau nešti vagyti vyrui :)))) kita kartą būtinai pasistengsiu pateikti gražiai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už receptą! Skaniai gavosi. Neturėjau pievagrybių, tai ir be jų gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Į sveikatytę :) džiaugiuosi, kad skanu buvo. Siaip man jis labai paprastas receptukas, bet skanus ir greitas :)

    AtsakytiPanaikinti