2010 m. sausio 13 d., trečiadienis

Dvispalvis flanas ale Crème Brulée


Man šis desertas-fantastinis tiek Crème Brulée tiek Crème Caramel, tiek šis flanas...fantastika...valgai ir atsivalgyti negali. Mano skoniui, jie nuostabūs visi...Vienspalvio flan'o šaltinis čia

Reikės:(6 porcijos)

600 ml. pieno
60 g cukraus
40 g juodojo šokolado
4 kiaušinių
vanilės
apelsino žievelės


Gaminimas:


Kiaušinius išplakame su cukrumi dvijuose induose. Taip pat dviejuose puoduose šildome pieną ir sumetame į vieną bulvių skustukų nupjautą apelsino žievelę ir vanilę į kitą sulaužytą gabalėliais šokoladą. Maišome, kol pienas užvirs ir šokoladas ištirps. Nukeliame nuo ugnies ir lėta srovele pilame į kiaušinių plakinį. Plakti galima mikseriu, tik reikėtų nustatyti nedidelį greitį, kad labai nesuputotų.Bet šiaip geriausiai rankiniu būdu-šluotele. Taippat padarome su kitu kremu, prieš tai išėmus apelsino žieveles -nukošus.

Kremą šokoladinį pilame į keramikinius indelius ir dedame į skardą ar kepimo formą su vandeniu. Vandens turėtų būti tiek, kad siektų 3/4 indelio aukščio. Įkaitintoje iki 150 laipsnių orkaitėje desertą kepame 20min.tada išimame ir lėta srovele per šaukštą ar peilį pilame į šokoladinį kremą valininį. Ir kepame dar 20-25min., Orientacija ar kremas jau iškepė - pajudinus formelę jis turi būti ne skystas, bet "drebantis", kaip žele. Desertą reikėtų bent 4 val., o geriausiai per naktį, palaikyti šaldytuve.

SKANAUS!!!

2 komentarai:

  1. Hi Gintarè, happy 2010 to you and your family!
    Delicious dessert :-P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thank you Tania. You also to the new 2010 year with a new happiness and new kitchen miracles. This dessert is very simple, but easy and veeeery tasty. Although when I read the first time I became sure it will be so tasty:) But now that a dessert common in our house:)

    AtsakytiPanaikinti