2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

Vištienos kepenėlių laiveliai




POSTRINGAVIMAI:Jeigu užkandis skirtas vakarėliui, sudėkiteį lėkštę, uždėkite pagardo ir skanus, jokių papildomų priedų nereikia.Galite patiekti ir su majonezu. Dažniausiai žmonės net nesupranta ką suvalgo ir būna labai nustebę, kad tai kepenėlės :) Taip pat galite ruošti ir kiaulių ar kitas kepenėles tik prieš tai išmirkant piene. Mano mažoji labai mėgsta šiuos blynukus, tik valgo be padažiuko,nes nemėgsta pirktinio pomidorų padažo,o su įvairiom košėm visada :) SKANAUS!!!

Reikės:
Vištų kepenėlės - 500 g
Miltai - 2 valg. šaukšt.
Kiaušinis - 1 vnt.
Vegetos pagal skonį (ir daugiau jokių papildomų prieskonių)
Aliejus kepimui




Padažas-pagardas:

Svogūnai
Pomidorų padažas


Gaminimas:

Sumalame kepenėles, mušame kiaušinį ir dedame miltus bei vegetą. Viską gerai išmaišome. Masė gaunasi skystoka, tačiau kepant kepenėles sustangrės ir nepraras savo sultingumo. Kepkite kaip miltinius blynukus. Jeigu vaikučiai nemėgsta kepenėlių, galite susimalti kartu ir virtas morkas, saliero gabaliuka, galima svogūnėlio šiek tiek iš kart sušvelnės kepenėlių skonis ir vaikeliai puikiai suvalgys net nesupratę ka "suraitė".

Keptuvę įkaitiname įpilame aliejaus, sudedame smulkintus svogūniukus ir kepame ant silpnos ugnies kokiu 10-15 min., kol sumikštės (silpna ugnis reikalinga tam, kad svogūnai netaptųkartūs ir nesmirdėtų) tuomet padidiname ugnį ir kepame dar keleta minučių kol taps gražios gintaro spalvos, dedame pomidorų padažą, jeigu reikia galite dėti prieskonių (pipiriukų, druskytes). Sudedame blynukus į lėkštę ant viršaus šio padažiuko, pagardo, taip pat [patiekti galima su bulvių koše, morkų koše, troškintomis daržovėmis, bulvių&moliūgų piurė ir t.t.

Kepenėlės labai sveika vaikučiams, nes juose gausu įvairiausių vitaminų, daug geležies ir kt., naudingų medžiagų apie kurias galite pasiskaityti internete, jeogu vaikiukas nemėgsta galima iš lėto bandyti pratinti, sumalant į vidų morkyčių virtų ar kitų daržovyčių, kurios iš esmės pakeis skonį ir nemanau, kad mažylis supras ka valgo :) aš savo mažają taip pratindavau po truputuką prie normalaus maisto įmaišant vis didesnių gabaliukų ar kitokio skonio :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą