200 ml stiprios kavos
4 šaukštai likerio „Amaretto“
75-100 g biskvito (naudojau šokoladinį biskvitą, jis ypač tinka su kava ir vyšniomis, tačiau kitą kartą bandysiu su vaniliniu)
4 kiaušinių tryniai
125 ml cukraus miltelių
300 g vyšnių
250 g sūrio „Mascarpone“
250 g grietinės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui
Kakavos miltelių ir mirkytų ar šviežių vyšnių (nebūtina)
Gaminimas:
Biskvitą sulaistykite kava su likeriu, kad būtų šlapias. Išplaktus kiaušinio trynius su cukraus milteliais pakaitinkite stikliniame inde, kuris plūduriuoja verdamame vandenyje. Palaukite kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Nuplaukite vyšnias. Išimkite kauliukus. Suberkite į kiaušinio masę. Sumaišykite sūrį „Mascarpone“ su grietine ir vaniliniu cukrumi. Biskvitą ištepkite puse šios masės. Paskirstykite kiaušinio ir vyšnių masę. Paskirstykite likusią sūrio masę. Pabarstykite kakavos milteliais. Laikykite šaltai.
SKANAUS!!!
Nuotrauka labai nevykusi, nes spejau nufotografuoti paskutini likusi gabaliuka, kuri buvau prizadrjusi draugei. Bet manau bus dar bandymu, nes labai jau skanu buvo.
AtsakytiPanaikintiFantastika :)))
AtsakytiPanaikintišitą torčiuką aš dariau praeitais metais gimtadieniui... ir dėjau ne biskvitinius sausainius, kurie naudojami įprastai tiramisų, bet paprastą šokoladinį biskvitą. Skonis buvo nerealus...
AtsakytiPanaikinti