2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Žuvies ir daržovių tarta

Ach ir vėl apkeptas -tarta pasakysit :) Taip iš tiesų labai mėgstu ir tartas ir apkepus...man labai skanūs ir Šeima mėgsta, ir viskas viename, ir plati erdvė gamybai ir fantazijai, gali dėtiviską ką mėgsti...oiii smagumėlis... man tai labai skanu...ir tikrai rekomenduoju su visokiom daržovėm, žuvimi, jūros gėrybėmis, mėsa, varške. Greita, skanu-super!




Reikės:

sloksniuotos be mielės tešlos pako (500g.)
1 kg., šaldytos žuvies filė (aš naudoju pangasijas)
200 g., moliūgo arba cukinijos
Poras, briuselio kopustai, morkos, svogūnai, žirneliai, šparaginės pupelės, žiedinis kopūstas, brokolis ir kt. mėgstamos dažovės (galima naudoti ir šaldytas daržoves, kokias mėgstate)
Grietinėlės riebios ~250g.,
šaukšto sviesto ir aliejaus kepimui
200g., sūrio (galima ir nedėti)
sezamo sėklų
kiaušinio
prieskonių


Gaminimas:

Ištepame skardą aliejumi, išklojame tešlą, subadome šakute. Sudedame pjaustytus moliūgus artba cukijinas skiltelėmis, sudedame žuvies filė. Patroškiname svieste ir aliejuje daržoves, pabaigoje supilame grietinėle ir prieskonius mėgstamus, dar keletą minučių patroškiname. Viską supilame ant žuvies, apibarstome sūriu, jeigu naudojame, uždengiame tešlos lakštu, kraštus apspaudžiame su šakute ar mentele, ištepame kiaušinio plakiniu ir apiberiame sezamo sėklomis.
kepame apie 30-40 min., 180-200 laipsnių orkaitėje.



SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą