2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Ale Lazanija



Labai mėgstu apkepus, lazanijas ir kt., tokio tipo kepinius. Greita, skanu ir paprasta :) ko daugiau reikia po sunkio darbo dienos? nebent skanaus vyno taurės ar karštos žolelių arbatėlės. Šis apkepas pasirodys keistas ir kartu įdomus, tačiau tikrai vertas dėmesio, nes razinos sūriui sutekia pikantiškumo, tačiau nebus saldu tikrai :) Išmėginkit, o gal patiks?



Reikės:

300g., moliūgo
200-300g., sūrio
pusės saujos razinų
2 pakeliai varškės (400g)
1 a.š. kmynų
lazanijos lakštų skardos dugnui padengti (man prireikė 6 vnt.)
3 kiaušiniai
100 g., grietinėlės arba grietinės

Gaminimas:

Sutarkuojame moliūgą per burokinę tarką, sudedame rasinas, dalį tarkuoto sūrio, išaišome. Tada kitame dubenyje sudedame varškę ir kmynus. Dar kitame sumaišome kiaušinius su grietinėle ir sūriu.
Ištepame aliejumikepimo skardą, sudedame lazanijos lakštus (galima šiek tiek apvirtus), dedame kartu išmaišytą moliūgų bei varškės masę, išlyginame ir užpilame kiaušinių, grietinėlės bei sūrio mase ir kepame apie 30 min., 200 laipsnių orkaitėje. Galima deti apvirtua lazanijos paktus ir ant viršaus ir užpilant grietinėlės, kiaušinių bei sūrio mase, taip pat labai skanu.




SKANAUS!!!

P.S. pas mus moliūgai ryškiai oranžinės spalvos, todėl daugelis mano, kad tai morkos. Bet galiu užtikrinti tai tikrai moliūgai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą