2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

Valentino širdelės

Šie sausainiai avižinukų -imbierinių ir avižinukų paprastų pratęsimas, aš juos labai mėgstu, o čia pridėjau kokoso drožlių + miltų, gavosi labai traškūs, aromatingi sausainiukai, kažkas panašaus į amerikietiškus sausainius :) Šie kaip ir kiti mano avižiniai sausainiai yra sveikuoliški, gali stovėti ilgiau ir kuo ilgiau tuo skanesni :)))



Reikės:
500g avižinių dribsnių (aš naudojau NORDIC, nes jie plonyčiai, gerai susimaigo be selenėlių )
250g. sviestuko
100g. kepinių margarino
0,5 st. cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai(maxi)
1 kiaušinis
0,5 stiklinės kokoso drožlių
~200-250 g., miltų (matysite pagal masę)
1 a.š. vanilės


Gaminimas:

Sviestą palaikyti kambario temperaturoj. Įdėti cukraus pudros ir viską isšrinti aukštu iki vintisos masės. Suberti dribsnius, imušti kiaušinių trynius ir kiaušinį, sudėti kokoso drožles bei vanilę. Viską išminkyti iki vientysos masės ir berti palaipsniui miltus, kad gautūsi vientisa, bet ne trapi tešla. Tada tešlos bumbulą susukite į maistinę plėvelę r dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.Išimkite, palaikykite kambario temperaturoje, pasibarstykite stalą miltais ir kočiokite. Man masė košiojosi lengvai tai as iš kart ir dariau su sausainių formelėmis ar kulinariniu žiedu (aišku tinka ir stiklinė) paplotėlius. Sausainiukus dedam ant skardos išklotos kepimo popieriumi. dedame į įkaitintą orkaitę maždaug iki 180-200 laipsnių. Kepam kol paskrunda maždaug apie 12-15 min. su ventiliatoriumi. Neperkepkite. Turi gautis traškūs, lengvai lūžtantys. Laikykite sandariame inde ir mėgautis galėsite ilgiau :)


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą