2010 m. sausio 16 d., šeštadienis
Persikinis blynelis su imbierinio sirupo lašeliu
Šie asmeniškai blynai man visai "neblyniški", o labiau tokie "pyragiški", nes sirupas duoda pikantiškumo, pats blynas išsiputęs lyg pyragas, o varškytė kaip torto pertepimas. Skanu, greita ir labai labai paprasta. Tinka pavakariams, priešpiečiams ar pustyčiams.
Reikės:
2 kiaušiniai
5 a.š. fruktozės
0,5 a.š. kepimo miltelių
persikų skonio jogurto, namuose turėjau tik "activia" su grudais, tai jis puikiai tiko
žiupsnelis cinamono
šiek tiek vanilės
~50-100 g. lydyto sviesto
~ 1-1,5 stiklinės miltų (matysite pagal konsistenciją)
aliejus kepimui
Pagardinimui:
varškytės "Miau" vanilinės
1 v.š. imbierinio naminio sirupo
Gaminimas:
Atskiriame kiaušinio trynius nuo baltymų. Dedame į elektrinį plaktuvą, supilame cukrų, cinamoną, vanilę, jogurtą-suplakame. Sviestą išlydome ir atvėsiname. Beriame į plaktuvą po truputuką maždaug pusę miltų sumaišytų kartu su kepimo milteliais, pilame dar šiltą sviestą ir plakame, vėl beriame miltus,masė turi gautis tąsi nuo šilto sviesto, tačiau neskysta. Jeigu reikia berkite dar miltų. Suplakame baltymus iki stangrių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Dedame ant popierinio rankšluoščio riebalams sugerti.
Patiekiame sloksniuojant blyną su varškyte pakaitomis. Aplaistome imbieriniu sirupu.
SKANAUS!!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
man realiai ne kaip blynai gavosi, o kaip mieliniai lakstai su varskes pertepimu...labai skanus,mmmm.
AtsakytiPanaikintiNunca he probado panqueques pero la foto apetece mucho...un beso
AtsakytiPanaikintiThank you, this nice compliment:) kisses
AtsakytiPanaikinti