2009 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Varškės ir bulvių tešlos didžkukuliai (Cepelinai)



Cepelinai, senas geras tradicinės lietuvių virtuvės patiekalas...labai skanu, minkšta...mmm...išmeginkit...labai skanu. Juo lab, kad įdarus galima keisti kaip tik fantazija leidžia, o tešlą galima daryti bulves maišant su miežinių kruopų koše, su virtomis bulvėmis, su varške ir t.t. skanu ir tradiciška :) juk lietuviais esame mes gimę

Reikės :

10-12 didelių bulvių
Pakelis varškės
stiklinės bulvių krakmolo(nepadauginkite)
1 – 2 kiaušiniai
Druskos, pipiriukų

Įdarui:
0,5 kg maltos mėsos,
Svogūnų,
Maltų pipirų,druskos


Padažiukui:

2 šaukštai sviesto
1 šaukštas aliejaus (kad nedegtų sviestas)
Grietinės 200 ml.
2 svogūnai
didelė sauja miško grybų arba pievagrybių
prieskoniai
žalumynai
galima šiek tiek lašinukų, kas mėgsta galima ir daugiau



Gaminimas:
Bulves sutarkuokite,nusunkite, leiskite nusistovėti krakmolui. Bulvių tarkius ir krakmolą sumaišykite su kitais tešlai skirtais produktais, tačiau nepadauginkite krakmolo, nes tešla išvirus bus gliti, bet kieta. Pati masė turi būti poskystė, tačiau išvirus bus minkšti ir skanūs cepelinai.
Pasiruoškite mėsos įdarą su visais jai skirtais produktais. Lipdykite didžkukulius, iš tiek produktų paprastai išeina 14 vienetų. Juos dėkite į verdantį pasūdytą su 1 šaukštu krakmolo vandenį ir virkite ~35 minutes labai atsargiai pamaišant.



Į keptuve sudedam sviestą bei aliejų, pakepiname smulkiai supjaustytus lašinukus jeigu naudojate ir svogūnus ant lėtos ugnies, išvirtus miško grybus arba tiesiog supjaustytus pievagrybius sudedame ten pat padruskiname, papipirinam, dedame žalumynus bei greitinę dar ~5 min., patroškiname ir patiekiame.


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą