2009 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Bandelės "Suktinukai"


Paprastas, bet labai skanus kepinukas :)


Reikės:
Varškė - 200 g
Pienas - 200 ml
Be alkoholinis alus - 50 ml
Kiaušinis - 1 vnt.
Miltai - 250-300 g
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cukraus
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Aliejus kepimui
Pieniškos dešrelės , krabų lazdelės, rūkyta dešra ir t.t.(man išėjo vaikiškų dešrelių pakelis ir krabų lazdelių pakelis didelis)

Gaminimas:

Varškę ištriname su pienu, įberiame druskos, cukraus, pilame alų, mušame kiaušinį persijojame miltus kartu su kepimo milteliais, išminkome iki vientisos masės. Miltų pradžioje įdėkite tik 250g., jeigu masė bus per skysta ir lipni persijokite dar šiek tiek. Kočiojame tešlą ir pjauname juosteles, apvyniojame dešrelę, krabų lazdelę ar rūkytos dešros gabaliuką. Įkaitintame aliejų ir kepame kol gražiai apskrus ant vidutinės ugnies. Iškepusias bandeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. SKANAUS!!!


P.S. • Iš šios tešlos galima puikiausiai kepti ir pyragėlius Kalėdoms, parenkant troškintų kopūstų, aguonų, grybų ar kt., įdarus tik reikėtų vynioti ne juostelėmis, o daryti kaip kibinus :) • Taip pat galite suktinukus-bandeles išvolioti kiaušinio pakinyje ir sezamo sėklose arba aguonose. • Pilti alaus nebūtina, tačiau duoda labai gerą aromatą, jeigu nuspręsite alaus nepilti tai pienuoko pilkite 250ml. • Taip pat dešrelę galite išvolioti kečupe, krabų lazdelę majoneze ir susikti suktinuką. Fantazuokite ir kurkite savo receptukus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą