2009 m. gruodžio 1 d., antradienis
Mėsos kukuliukai su jogurto padažu
Labai sknūs kukuliukai, o tas jogurtinis padažiukas liuksiškas...pamėginkit manau nenusiviltit :)
Reikės:
Maltos jautienos - 400 g
Kiaušiniai - 4 vnt.
Druskos - 1 arbat. šaukštel.
juodųjų pipirų šviežiai maltų - 1 arbat. šaukštel.
avižinių dribsnių - 60 g
Svogūnas
miltų - 3 valg. šaukšt.
sviesto - 2 valg. šaukšt.
natūralus jogurtas be priedų - 350 ml
maltų kmynų - 1 valg. šaukšt.
Gaminimas:
Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, druska, pipiriukais ir avižiniais dribsniais. Nulupti svogūną ir smulkiais supjaustyti, suberti į mėsą ir išmaišyti. Iš masės suformuoti 12 apvalių kukuliukų ir apvolioti miltuose (miltų perteklių nupurtyti).
Ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą ir , kad sviestas nedegtų įpilkite lašelį aliejaus, apkepkite kukuliukus, kol gražiai parus, po to perdėkit į kepimo formą ir pašaukite į orkaitės vidurinę lentyną, kepkite atidengtame keptuve apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėj.
Jogurtą suplakite su 3 kiaušiniais ir kmynais, pagardinkite druska bei pipirais.Po 20 min., apkepusius kukuliukus užpilkite paruoštu mišiniu ir troškinkite dar 15-20 min., kol padažas sutirštės ir pasidarys stangrus kaip želė.
GALIMI PRIEDAI: 200g., plikytų ryžių troškinti 400ml., vandens, pasūdyti ir pagardinti kapotais petražolių lapeliais. Dar galima išvirti 200g., pupelių, atvėsinti ir pagardinti acto užpilu ir smulkintomis raudonosiomis paprikomis.
SKANAUS!!!
TAIP ATRODĖ RECEPTO PAVEIKSLIUKAS
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą