2009 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Green Tea Muffins



Man šie keksiukai asocijuojasi su elfais, nežinau kodėl...matyt dėl spalvos. Skonis labai idomus, kas mėgsta žaliąją arbatą patiks tikrai...kas ne...tai geriau nekepkite...nes galite nusivilti :) spalva labai kalėdiška ir manau kokie ryškiai raudono glajaus burbuliukai atrodytų įspūdingai :)Receptuką pakeičiau pagal save, nes neturėjau japoninių pupelių azuki, todėl dejau razinas,bet manau tiktų ir spanguolės ir vyšnios...nežinau tik samprotauju, kas skoniškai būtų visai gerai :) Recepto originalas iš ČIA


Reikės:
2 Puodeliai miltų
0,5 a.š. druskos
2 kupini v. šaukštai cukraus
1 a.š. vanilės (pagal originalų receptą jos nededama)
1 v.š.kepimo miltelių
Kiaušinis
1 puodelis pieno
100 g. margarino kepimui(aš dėjau sviestą)
2 v.š. žaliosios arbatos miltelių "Matha"
sauja juodųjų razinų

Gaminimas:

Sumaišiau miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų,vanilę, žaliosios arbatos miltelius. Ištryniau sviestą su kiaušiniu, tada pyliau pieną. Supyliau birius ingredientus.Paėmiau šluotelę bandžiau plakti, bet supratau, kad teks traukti plaktuvą :) nes per sunku plakti iki vientisos, gražios masės.



Gavosi malonios žaliai-salotinės...tokios elfiškos spalvos masė. Tiršta kaip gera kaimiška grietinė.
Įdėjusi į kiekvieną formelę tešlos, įdėjau po kelias razinas (dėkit pagal skonį). O šiaip aš manau vietoje jų galima naudoti ir kitokius džiovintus vaisius.
Pagal originalų receptą tai dedamos pupuolės "azuki" (Japoninė pupuolė arba Raudonoji pupelė(žr.žemiau), kadangi jū neturėjau puikiai tiko ir šios razinos :) Ant razinų uždėjau dar vos vos tešlos. Jeigu mėgstate saldžiai dėkite cukraus daug daugiau, nes keksiukai nėra saldūs. Jie tokie gaivios žaliosios arbatos skonio. Gavosi 12 keksiukų "su kaupu" iš esmės būčiau laisvai padariusi kokius 16-18 vidutinio dydžio. Kepti apie 190 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Šios pupelės buvo prijaukintos Himalajuose, tačiau kaip maisto produktas paplitęs gana plačiame Tolimųjų Rytų regione. Plačiai naudojamos kinų (kin. 小豆 xiǎodòu / 红豆 hóngdòu), korėjiečių (팥 pat) ir japonų (azuki) virtuvėse. Pagrindinis raudonųjų pupelių produktas yra saldi raudona pasta (kin. 豆沙 dòushā, jap. 餡子 anko), gaunama verdant pupeles su cukrumi iki visiško suvirimo. Ši pasta naudojama Tolimųjų Rytų virtuvėse kaip vienas pagrindinių produktų gaminant desertus. Iš šios pastos gaminama sriuba (kin. 紅豆湯 hóngdòutāng, jap. shiruko), kuri gaunama pastą atskiedžiant vandeniu ir pašildžius. Dažniausiai tokioje sriuboje plaukioja gličių ryžių kukuliukai. Pasta gali būti įdaromi įvairūs ryžių patiekalai Šaltinis čia

3 komentarai:

  1. I've never done tea muffins but they look very delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tania,they really are delicious if you like green tea, if not do not try it, because not like it. I really was delicious :)Although they look to me as elves xixixixi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ciao, sono passata a prendere il link della ricetta con i finocchi, ma non so quale sia, potresti indicarmela?
    A presto!

    AtsakytiPanaikinti