2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Žuvies patalai - žuvies tarta




Apkepai, apkepai...mėgstu apkepus...ypač kai yra mažas vaikas labai patogu, sudėjai viską ir keliauji į lauką dūkti...fantastika :) Gavosi tikrai skaniai, neįprastas skonis, labai įdomus, tačiau suvalgius gabalėlį norisi dar :)

Reikės:

Maltos žuvies - 700g.
Bulvės - 10 vnt.
Grietinėlė (35% rieb.) - 0.5 stikl.
Pienas - 0.5 stikl.
Sezamo sėklos - 1 arbat. šaukštel.
Kmynai - 0.5 arbat. šaukštel.
Aguonos - 1 arbat. šaukštel.
Šoninės griežinėliai - 3 vnt.
Muskato riešutas
Druska
Šviežiai malti pipirai - g
Plokščialapės petražolės - 1 saujos
Sloksniuotos tešlos lakštas
Kiaušiniai - 4 vnt.
Česnako - 5 skilt.
Sviesto - 1 valg. šaukšt.
Džiuvesėliai skardos pabarstymui - g
Džiuvesėliai į žuvį - 2 valg. šaukšt.



Gaminimas:

Sutarkuojame bulves per griežinėliais pjaustyti skirtą tarkč, turi būti itin ploni griežinėliai. Ištriname kepimo skardą česnako skiltele, ištepame sviestu, apibarstome džiuvesėliais, sudedame plonai pjaustytas bulves pabarstome druska bei šviežiai tarkuotu muskato riešutu,sutraiškome česnako skilteles ir dedame ant bulvių, gerai išmaišome.
Pasiruošiame žuvį (gali būti ir žuvies filė. Mušame kiaušinį, sudedame 2-3 v.š. džiuvesėlių, beriame druskos, pipiriukų, įpilame šiek tiek grietinėlės. Susmulkiname petražoles, išmaišome ir dedame masę ant bulvių.
Susismulkiname šoninės griežinėlius ir dedame ant žuvies. Supilame pieną, o likusią grietinėlę suplakame su kiaušiniais, užpilame, apibarstome sezamo sėklomis, uždedame sloksniuotos tešlos lakštą, psispaudžiame, patepame pienu apibarstome sezamo sėklomis, kmynais bei aguonomis. Kepame apie 1 val., 180-200 laipsnių orkaitėje, jeigu pradeda labai ruduoti tešlos viršus įjunkite tik apatinę kaitlentę ir kepkite dar 30 min.,Kol bulvės pasidarys labiau panašios į košę...tai galite patikrinti per šoniuką. Neįprastas produktų skonių derinys, tačiau labai skanus ir kvapnus kepinys.
SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą