2009 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Biskvitiniai blyneliai



Och kepu aš tu blynų blynelių savo dukrytei, bet vis neįdedu į blog'ą...tai nenufotografuoju, tai atrodo visiems žinoma, bet dabarnutariau dėti...nors ir taip eilėje stovi krūvos receptų, bet...prisižadėjau sau nors po truputuką dėti kas dien, kad bent susidėčiau ka turiu iš senų, bet ir nepamiršti naujų...žodzžiu turiu tikslą didelį susidėti viską ka turiu che che che...o ka jau kalbėti apie recept kartoteką...ech...parašiau ir matau, kad visa tai tiesiog neįgyvendinama, bet šiais metais...o gal...



Reikės:
2 dideli kiaušiniai
stiklinę pieno
stiklinę miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštus cukraus pudros
0,5 šaukštelio valinės
~50g. tirpinto sviesto
žiupsnelis druskos

Pagardinimui :žiupsnelis tarkuoto šokolado ir smulkintų riešutų, gali būti medus, sirupai, uogienės ir kt., o šiaip labai skanūs ir vieni :)
Į tešlą galite dėti obuolius, razinas, džiovintus bei šviežius vaisius, varškę, varškės sūrelius, šokolado gabaliukus ir t.t. tinka viskas kas patinka patiems.

Gaminimas:
Trynius išsukit su cukrumi, druska ir vanile. Tada ten pat įsijojau su kepimo milteliais sumaišytus miltus, gerai išmaišiau, tada pyliau pieną, vėl išmaišiau. Tada iki standžių putų išplakiau baltymus ir atsargiai įmaišiau juos į tešlą.
Kepam keptuvėje su riebalais arba čirvinių blynu keptuvėlėse.


SKANAUS!!!

2 komentarai: