2009 m. lapkričio 27 d., penktadienis

Plikyti pyragėliai





Reikės:

250 ml.pieno
200-250g. miltų (žiūrėkite pagal tešlą)
120g. sviesto
4 v.š. cukraus pudros
druskytės
4 dideli kiaušiniai
vanilės
galima įpilti 0,5 šaukštelio amonio (pagal 1956 metų kulinarinę knygą)




Grietinėlės kremas:

3 st., saldžios grietinėlės
2 pak., vanilinio cukraus
150g., miltinio cukraus į kremą
75g.,miltinio cukraus plikytinių paviršiui apibarstyti



Citrininis varškės kremas:


380g. trintos švelniosios varškės
citrinos žievelės (cedros)
citrinos sulčių
cukraus pudros pagal skonį
Galima lašelį citrinų esencijos įlašinti.

Varškės ir uogienės kremas:

380g., švelnios varškės
1 v.š. mėgiamos uogienės

tinka be tokie kiti mėgiami tortų ar pyragaičių kremai.



Gaminimas:



Pirmiausiai puode užvirinamas pienas, sudedamas tirpintas sviestas, druska, cukrus pakaitiname tada dedame persijotus miltus ir maišome. Maišant mediniu šaukštu, masė verdama apie 2-4 minutes, kol pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo kraštų ir darosi vientisas gražus tešlos bumbuliukas(nenaudokite tefloninio puodo, nes nesuprasitekada atšoka, nes proe tokio puodo kraštų tešla net nelimpa).
Perkaitinus tešlą išsiskiria sviestas, todėl būkite budrios. Paskui tešla atšaldoma iki 70 laipsnių ir sukant po vieną sudedami kiaušiniai, kuriais yra reguliuojamas tešlos tirštumas. Per tirštos tešlos plikytiniai sausainiai mažai iškyla, o per skystos -būna išplerę, negražus ir supuolę. Skystą tešlą pataisyti galima tik tokios pat pagamintos tešlos pagalba. Normali tešla yra rūgščios grietinės tirštumo.


Pagaminta tešla švirkštu yra išspaudžiama ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos,įvairiomis formelėmis. Iškepus ir atšaldžius pyragėlius purškiama per apačią paruoštą norimą kremą arba aštriu peiliu nupjauname pyragėlio viršunėlę ir pertepame kremu ir vėl uždengiame viršūnėle.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą