2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Virtas meduolis



APIE MEDUOLIUS GALITE SKAITYTI ČIA

Dievinu senoviškas knygas bei receptus...šis receptas yra iš 1956 metų kulinarinės knygos kurią manau turėjo beveik kiekviena namų šeimininkė.Įžanga įspūdinga...kur dabartinei moteriai paskaičius suima juokas pacituosiu: <...>Sėkmingas penktojo penkmečio plano vykdymas ir tolesnis liaudies ūkio vystymas sudaro realias sąlygas gausiau aprūpinti gyventojus maisto ir pramonės prekėmis. <..>Knygoje receptūra nurodoma SAIKO matais, nes tai bus prieinamiau<..>Žodžiu čia prirašyta daug ir visko, kur šiuolaikiniam žmogui to visai nereikia, tačiau be galo įdomu paskaityti tokias knygas. O aš Jums rašau labai įdomų receptuką, jis iš tiesų labai įdomus, nes meduolį mes nekepsime, o virsime...jis gan saldus ir koloringas, tačiau labai paprastas ir skanus :) O jūs įvertinsite pačios ar jis vertas dėmesio.

Reikės:
4 kiaušiniai
2 v.š. augalinių riebalų
1 v.š. cukraus
500g., miltų



SIRUPUI:

200g., medaus
50g., medaus su riešutais
250g., cukraus
1/4 stiklinė vandens
0,5 a.š. geltonojo imbiero miltelių
1 a.š. baltojo imbiero miltelių (aš nedėjau)
1 a.š. vanilės
0,5 citrinos culčių


Pagal originalią receptūrą vanilės, citrinos sulčių bei riešutų nėra, tačiau jeigu nedėsite riešutų su medumi, tai medaus bendras kiekis turi būti 250g., tiek pat kiek ir cukraus.

Gaminimas:



Iš visų recepte nurodytų produktų užminkykite tšlą. Suvoliokite iš jos piršto storumo volelius ir supjaustykite 1,5cm ilgio gabalėliais.

Medų, cukrų ir vandenį užvirinti.Į verdantį sirupą dėti tešlos gabalėlius, sudėti vanilę, supilti cirtinos sultis ir virti, kol jie pasidarys gražios, tamsiai auksinės spalvos. baigiant virti į sirupą sudėti imbierą, riešutus su medumi.kaitinti kol sirupas tiek sutirštės, kad jo lašas, įlašintas į šaltą vandenį, nebeišsileis. Paskui visą turinį supilti ant cukrumi pabarstytos lentos, išlyginti visą paviršių, o kai atšals, supjaustyti gabalėliais kaip ir kitus meduolius.
Aš pyliau į formą išklotą kepimo popieriumi, kita sykį pyliau į želė formą pavyko taip pat gražiai :)


SKANAUS!!!

Šaltinis Valgių gaminimas/ Valstybinė politinės ir mokslinės literatūris leidykla/ Vilnius 1956m.
O mano asmeninis komentaras būtų toks: gaminau iš įdomumo, smagu jį valgyti, skonio apsakyti negaliu...labai įdomus...neįprasta ir nebuvo jaustas. Ar antrą kartą gaminčiau...hm...nežinau nebent vėl iš įdomumo ir smalsumo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą