2009 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

SLOKSNIUOTAS GRIETINĖLĖS, ŽELĖ TORTAS „Grietininė uogytė“



Žėlė ir grietinėlės sluoksniams reikės:

1 pakelio Dr. Oetker želatinos
1 pakelio grietinėlės surišėjo Dr. Oetker
600 g., riebios grietinėlės
3 kiaušinių tryniai
50g. smulkaus cukraus
3 valg. šaukštai kokoso drožlių
2 valg. Šaukštai cukraus pudros
Vanilės geriausiai dansukker, su natūralios vanilės grūdeliais
250g. Trintų šaldytų braškių su cukrumi
Braškių želė
Kokia nors kita mėgiama želė (aš ėmiau miško uogų)
Kokių nors pabarstukų



Sausainių padui:

2 pokeliai biskvitinių sausainių po 180 gr. šokoladinių
~50g. sausainių skirtų „tiramisu“ tortui (aš adangi jų turėjau tai dėjau, jūs galite dėti bet kokių biskvitinių)
~250g. .sviesto (kaip kas mėgsta. Jeigu norit drėgnesnio, riebesnio ir minkštesnio pado, reikėtu dėti daugiau, maišant žiūrėti pagal situaciją ir „vaizdelį“)
Valg. šaukštas kakavos miltelių
Valg. šaukštas cukraus pudros


Gaminimas:

Karštame vandenyje ~150ml.ištirpiname braškių želė ir į ją įdedame sušalusias trintas braškes su cukrumi, neužverdame, tik lengvai kaitiname kol ištirps braškės išliks vientisa masė.
Supilame į norimą formą (aš naudojau „Tuperrware“ želė žiedą), atvėsiname ir išleidę orą iš želė formos dedame į šaldiklį maždaug 10-15 min., žiūrėkite kol jau bus pastingusi želė.


Pasiruošiame antrąjį sluoksnį. Ištirpiname miško uogų želė ~20-30ml.,karšo vandens, pakaitiname, bet neužverdame, supilame 250ml. Grietinėlės ir pamaišome, atvėsiname ir laikome šaldytuve.
Pasiruošiame kitą sluoksnį, darysime Crème Brulée receptas čia, tik iš pusės produktų ir nedeginsime traškios plutelės.

Tuomet pasidarome šokoladinį sausainių padą. Susismulkiname kombainu ar blenderiu sausainius, supilame tirpintą sviestą, jeigu per mažai drėgmės ir iš sausainių nesidaro vientisa masė, o yra tik trupiniai, tai įdėkite sviesto dar šiek tiek, įdėkite kakavos miltelių, cukraus pudros ir viską gerai išmaišykite.
Kadangi mano torto viršus puošnus tai aš dedu produktus atvirkštine seka.Mano torsčuko padas gaunasi viršuje. Jeigu jūsų forma kitokia dėkite viską atvirkščiai.
Išsitraukiame iš šaldiklio braškių želė, pilame grietinėlės ir miško uogų želė, vėl stingtiname. Arba jeigu turite miško uogų skonio esenciją galite įlašinti jos ir įdėti grietinėlės standiklio ir viską išplakti iki norimos masės.

Tuomet išsitraukiame ir dedame Crème Brulée masę ir ant viršaus sukrečiame ir gerai išlyginame mūsų sausainių padą. Uždarome formą ir dedame į šaldytuvą nakčiai, kol viskas sustings.



Ryte pasiruošiame kremą. Plakame grietinėle ~100ml. dedame kokoso drožles cukraus pudrą ir standiklį (aš plakiau su blenderiu, nes norėjau, kad susimaltu ir kokoso drožlės, kad masė taptų labiau vientisa).


Ištraukiau tortą iš formos, sukrėčiau kokoso ir grietinėlės masę į konditerinį švirkštą ir dekoravau.


Ant viršaus dėjau rožines miško uogų skonio širdeles.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą