2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Brokolių sriubytė pagal Gintarę





Reikės:

Baltojo svogūno
Nedidelio poro
3 skiltelės česnako
300-400g. brokolių šviežių
3 didelės bulvės
Maža saldi paprika ~50g.
Pusė saugos geriausiai šviežių čiobrelių, tačiau jeigu neturite puikiai tiks ir džiovinti
2 v. š. sviesto
4-5 v. š. alyvuogių aliejaus
~150g. saliero šaknies
0,5 a. š. džiovinto imbiero mitelių
~ 200-300g. mėsos faršo bet kokio
2-3 lauro lapai
Druska , šviežiai malti spalvotieji pipiriukai pagal skonį, jeigu reikia šiek tiek cukriuko
Saldžios neriebios grietinėlės



Gaminimas:

Užkaičiam puodą su vandeniu apie 2 l. įmetam lauro lapą.Užverdame, sudedame sutrupintą mėsos faršą, putas būtinai nugrėbimae. Susipjaustome smulkiais kvadratukais bulves, dedame į verdantį vandenį(tuomet išlieka daugiau vitaminų). Jeigu turite jau pagaminto natūralaus mėsos sultinio, tai vietoj vandens pilkite sultinuką(tokiu atveju mėsos faršą apkepintumėme su daržovėmis).
Pasiruošiame kitas daržoves.


Į įkaitintą aliejų su sviestu dedame morkas smulkiai susipjaustytas, svogūnus pusžiedžiais, porą riekutėmis, česnako skilteles sukapojame. ir kepame apie 15 min., ant silpnos ugnies, įdedame čiobrelius ir padidinę ugnį pakepiname iki auksinio atspalvio. Sudedame į sriubą.



Susmulkiname papriką, saliero šaknį susipjaustome kubeliais, viską sudedame į sriubą, įdedame prieskonius, imbierą, druską, pipirus, cukrų. Pačioje pabaigoje išardome brokolio šakeles ir sudedame į puodą, paverdame dar kokias 15 min.,

Paragaujame ar netrūksta prieskonių. Dalį sriubos sutriname blenderiu.
Patiekiame su saldžia liesa grietinėle arba padažu iš kiaušinio trynių, riebios grietinėlės bei vyno acto, tačiau nepamirškite, kad šio padažo negalima supylus į sriubą užvirinti.


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą