2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Crème Brulée



Fantastinis desertas, greitas ir nieko sudėtingo...tik bėda liepsnosvaidis...na bet įsigysime...šį kart mėginau su orkaitės griliumi, tačiau tai ne tas pats. Skubu įmesti mokomąjį filmuką anglų kalbą kaip pasigaminti Crème Brulée ČIA

p.s. mano aišku ne toks dailus kaip filmuke...ir iki tobulos plutelės aisku ilgas kelias, na bet jau užsisakiau iš eBay liepsnosvaidį tai jau čirškinsiu dažnai Crème Brulée che che che...niam niam niam.


Reikės:

6 kiaušinių tryniai
500g., riebios grietinėlės
100g. smulkaus cukraus
cukraus pudros pabarstymui, jeigu darysite orkaitėje su griliumi "traškią, karamelizuotą plutelę" arba jeigu su liepsnosvaidžiu tada smulkaus cukraus ~125g.
vanilės ankštis arba vanilinas



Gaminimas:

* Grietinėlę supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti išilgai pusiau, peiliuku išimtas sėklas sudėti į grietinėlę.Ankštį supjaustyti gabaliukais, juos taip pat sumesti į grietinėlę.Ir virti.
* Grietinėlę užvirinti ir iškart sumažinti ugnį, kaitinti ant nedidelės ugnies ~5 minutes.
* Karščiui atspariame inde kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki kreminės konsistencijos.
* Vėl užvirinti grietinėlę, ją supilti į kiaušinių ir cukraus plakinį, o ne atvirkščiai ir nuolat maišyti kol sutirštės.
* Masę per sietelį nukošti į didelį ąsotį, mišinį išpilstyti į šešias formeles.
* Formeles sudėti į gilią skardą. Įpilti karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius.
* Kepti orkaitėje (vidurinėje lentynoje) apie 30 minučių arba kol kremas iškeps arba kol jis bus kaip drebučiai, o ne skystis.
* Išimti iš vandens, atvėsinti iki kambario temperatūros.
* Prieš tiekiant kiekvieną formelę lygiu sluoksniu pabarstyti smulkiu cukrumi arba cukraus pudra, karamelizuoti su virtuviniu liepsnosvaidžiu arba jeigu neturite orkaitėje esančiu griliumi (įkaitinkite iki maximalaus karščio ir įkiškite į aukščiausią lentyną ir akylai stebėkite, kad nesudegtų, atvėsinkite).

Šį fantastinį desertą patiekti kambario temperatūros.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą