2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Silkė pataluose su džiovintais grybais- senoviškai



Nuo seno gerai žinoma silkė pataluose, net keletas variantų, tačiau šį kart pasirinkau paprastą su džiovintais grybais. Nuostabiausia mišrainė su silke ir grybais, tiesiog kvepia rudenio gėrybėmis ir artėjančiomis šventėmis-Kūčios,Kalėdos-rimtis...fantastika.

Reikės:


Silkė 500 gramų
Grybai džiovinti 100 gramų
Svogūnai 2-3 vienetai
Kiaušiniai 4 vnt.
Aliejus
Druska
Juodieji pipirai
Majonezas


Gaminimas:

Pamerkite kelioms valandoms vandenyje. Po to tam pačiam vandenyje pavirkite apie 10 min. išgriebkite ir labai smulkiai supjaustykite, po to apkepkite aliejuje. Įdėkite šiek tiek druskos.

Silkės filė supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į salotinę, pabarstykite pipirų. Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje, padruskinkite. Svogūnus dėkite ant silkės. Su šaukštu sulyginkite ir paspauskite lengvai, kad paviršius būtų lygus. Tuomet dėkite džiovintus grybus ir vėl išlyginkite paviršių.Sudėkite kietai virtus ir per burokinę tarką sutarkuotus kiaušinius, uždėkite majonezo ir irlyginkite. Papuoškite petražolės šakele.
Šią mišrainę galima sluoksniuoti keliais sluoksniais, tuomet visko dėkite po pusę porcijos ir užbaigę sluoksniavimą vėl pradėkite viską nuo pradžių, taip pat paskutinį sluoksnį galite daryti kiaušinio t.y. ant majonezo dėkite smulkintą kiaušinį, galite atskirai kiaušinio trynį juostelėmis išdėti ir su baltymu taip pat,gausis dryžiukais, apetitiškai ir gražiai :)

Skanaus!!!

2 komentarai:

  1. Labai skanu! tik kitą kartą žinosiu pagal skoni kokių produktų daugiau dėti, kurių mažiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. super :) man sita silke pataluose su grybais viena nuostabiausiu...mmm :)
    pagal senaji recepta turetu buti sluoksniai mazdaug lygus, bet man tada grybu buna per daug...tai geriausai deliotis pagal save.

    AtsakytiPanaikinti