2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Maltos mėsos tarta - pyragas




Dievinu visokius apkepus tiek mėsos, tiek žuvies...todėl dalinuosi ir su jumis savo išmislu ir fantazija.Kas gavosi įvertinkite ir Jūs.Mes jau įvertinome...labai skanu, ypač kitą dieną kaip ir daugelis tokio tipo kepinių, nes visa masė būna sustingusi ir susigulėjusi


Reikės:

1 kg., maltos paruoštos su mėgiamais prieskoniais mėsos
1 pakas sloksniuotos tešlos
7 dideli pievagrybiai
2 dideli svogūnai
2 porai
3 kiaušiniai
200g., grietinės
150g., fermentinio sūrio
2 didelės morkos
Didelė sauja plokščialapių smulkintų petražolių
Aliejus daržovėms apkepti
Riebalų kepimo skardai patepti
1-2 arbat. šaukšteliai aguonų
1 kiaušinis arba 2 šaukštai pieno tešlos aptepimui
Druska, šviežiai malti pipirai



Gaminimas:


Stačiakampio formos kepimo skardą ištepame riebalais, vieną tešlos lakštą išklojame subadome šakute, sudedame mėsos faršą, išlyginame.
Susitarkuojame morkas susipjaustome porus, sudedame smulkintas petražoles ir kepame kol suminkštės. Dedame nusausinus ant mėsos ir palyginame.




Tada kepame pievagrybius su svogūnais ant nedidelės ugnies ~10 min., tada padidiname ugnį ir dar pakepame kokias 5 min., kol gražiai pageltonuos ir įgaus saldumą. Vėl sudedame ant mėsos ir daržovių, išlyginame, tuomet suplakame kiaušinius, sudedame grietinę, prieskonius, sutarkuojame sūrį ir visą masę supilame ant viso apkepo ir išlyginame. Iš tešlos su tešlos peiliuku pasidarome dekorą, aptepame kiaušinio plakiniu arba pienu , pabarstome aguonomis ir pašauname į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsnių ir kepame apie 30 min., kol tešlos viršus gražiai apskrus.



SKANAUS!!!

4 komentarai:

  1. Ačiū už receptą :)
    Šįvakar išbandžiau, pirštus apsilaižėm abu, dar rytojaus pietums liko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. och kaip liuks...labai aciu :) as dievinu ivairius mesos ir kt., apkepus :) rekomenduoju su zuvyte jeigu megstate :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau du kartus kepiau si mesos apkepa, nuostabus, labai Jums aciu:) Rytoj pabandysiu su zuvimi.

    AtsakytiPanaikinti
  4. liuks labai dziaugiuosi, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti