2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Kalėdiniai moliūginiai sausainiai




Kalėdos viena nuostabiausių metų švenčių...labai laukiu...todėl nusprendžiau išmėginti naujus kepimo būdus, naują produktą sausainiuose - moliūgą...ir manau visai skaniai pavyko...todėl per kalėdas kepsiu tradiciškai daug, tačiau bus daug įvairesnių skonių t.y. ir moliūginiai, ir imbieriniai ir sviestiniai ir ...t.t.ką aš čia viską išduosiu dabar...dukrytė labai padėjo kepti...ypač valgė daug tešlos :))) tačiau kirto ir iškeptus sausainiukus...oi tikra gaspadynė mano dukrytė, visa į mamą :)))
na ką gi...pateikiu Jūsų teismui eksperimentą...tikiuosi patiks naujas kepinys :)



Reikės:

~400-600g.miltų (žiūrėkite pagal konsistenciją masės)
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. malto kardamono
žiupsnelis druskos
250g. cukraus
1 a.š. vanilės
200g. kambario temperatūros sviesto
200g., moliūgų tyrės
100g., tarkuoto arba peiliu pjaustyto karčiojo juodojo šokolado
3 kiaušinių tryniai (baltymus sunaudosite glazūrai)


Gaminimas:


Persijoti miltus,kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Mediniu šaukštu ištrinti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinių trynius, išmaišyti, supilti moliūgų tyrę. Palaipsniui berti sausus produktus, sudėti šokoladą ir viską gerai išmaišyti.Suvynioti tešlos kamuolį į maistinę plėvelę ir mažiausiai valandai palikti šaldytuve arba 15 min., šaldymo kameroje. Ištraukti išsikočioti ir daryti sausainėlius norimų formų bei dydžių.
Dalį jų galite iš kart aptepti kiaušinio plakiniu ir apiobarstyti cukrumi, kitus cukrumi tirpia kava arb sausa grietinėle, kitus palikti glazūravimui.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laispnių temperatūroje ~10-15 minučių (priklauso nuo sausainėlių storio). Išimti reikia kai dailiai pagelsta, bet nesudega, todėl stebėkite.

Kai sausainėliai atvėsta ant kepiniams skirtų grotelių, reikia paruošti glazūras.


Glazūros:

*į karščiui atsparų indą įpilkite 50ml., vandens, supilkite 200g., cukraus, vanilės ar kažkokios esencijos, ant letos ugnies išlydikite cukrų iki auksinės spalvos ir labai atsargiaivarvinkite ar mėginite kažkaip kitaip brūkšniuoti sausainėlius su karamele, kol ji nesustingo greitai berkite pabarstukus.

*į citrinos sultis suberti persijotą miltinį cukrų ir mediniu šaukštu išsukti iki vientisos masės.

*šokoladinius miltelius, kuriuos sumaišiau su ištirpinto sviesto dviem šaukštais ir dviem arbatiniais šaukšteliais verdančio vandens.


* miltinį cukrų galima maištyti su spanguolių, aronijų, šaltalankių ar kitomis spalvotomis sultimis. Glajaus konsistencija turi būti ne per skysta. Skiesti santykiu 100 g miltinio cukraus ir 1 citrinos sultys.

SKANAUS!!!

Čia visas Kalėdinių sausainiukų bei meduoliukų eksperimentinis kepimas


APIE MEDUOLIUS SKAITYKITE ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą