2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Moliūgų meduoliukai su šokolado gabaliukais




Reikės:

~240-260g.miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. cinamono
2 a.š. malto imbiero
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. malto kardamono
1/4 a.š. tarkuoto muskato riešuto
žiupsnelis druskos
~200-250g. cukraus
120-150g. kambario temperatūros sviesto
200g., moliūgų tyrės
4-5 vnt., cukruoto imbiero gabaliukų
100g., tarkuoto arba peiliu pjeustyto karčiojo juodojo šokolado
kiaušinis

Gaminimas:
Pirmiausiai pasigaminsime moliūgų tyrę. Nusilupame moliūgą, išimame sėklas, susipjaustome mažais gabaliukais į kepimo skardą ir kepame apie 200-250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie30min., stebėkite, kad nepradėtų skrusti, jeigureikės pailginkite kepimo laika. kai jau iškeps moliūgai susaisiname, sudedame į trintuvę ir su blenderiu padarome tyrę-vientisą masę. Atvėsiname.

Persijojam miltus,kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Mediniu šaukštu ištrinam sviestą su cukrumi, įmušam kiaušinį, išmaišom, supilam moliūgų tyrę. Palaipsniui berti sausus produktus, sudėti šokoladą bei smulkintą cukruotą imbierą ir viską gerai permaišom.





Konditeriniu švirkštu arba šaukšteliu dedam tešlos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepam apie 20min., apie 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Stebėkite, kad nepradėtų degti, todėl kepimo laiką ir temperatūrą koreguokite.

SKANAUS!!!

Glazūros:

*šokoladinius miltelius, kuriuos sumaišiau su ištirpinto sviesto dviem šaukštais ir dviem arbatiniais šaukšteliais verdančio vandens.

*į citrinos sultis suberti persijotą miltinį cukrų ir mediniu šaukštu išsukti iki vientisos masės.


* miltinį cukrų galima maištyti su spanguolių, aronijų, šaltalankių ar kitomis spalvotomis sultimis.


Glajaus konsistencija turi būti ne per skysta. Skiesti santykiu 100 g miltinio cukraus ir 1 citrinos sultys.

O čia mano bandyminis kepimas Kalėdinių sausainių ir meduolių asorti :)


APIE MEDUOLIUS SKAITYKITE ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą