2009 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Pyragas su cukinija



Reikės:

Tešlai:
300g miltų,
200g sviesto,
1 arbat.šaukštelio cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušinių


Įdarui:
400g cukinijos,
100-150g mėgstamo sūrio,
200g grietinės
7 vidutinio dydžio pievagrybiai(nebūtina)
v.šaukštas alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio,
žiupsnelis druskos
plokščialapių petražolių lapelių pagal skonį
maltų juodųjų pipirų


Gaminimas:



Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi, druska, sudėkite smulkiai plaustyto sviesto, sukapokite peiliu, ištrinkite rankomis arba susmulkinkite virtuviniu kombainu, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos elastingos masės, jeigu bus per sausa įmuškite dar vieną kiaušinį, neslabai priklauso koie naudojami miltai, na bent jau aš tai pasrebejau. Suformuokite tešlos kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min., arba kameroje apie 15min.,

Tešlą iškočiokite apie 5 mm storio lakštą, dėkite į miltais pabarstytą kepimo formą, būtinai subadykite dugną šakute. Kepkite apie 5 min.,iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Susitarkuokite sūrį per burokinę tarką, įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinius, įdėkite prieskonių.

Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką, sudėkite į kiaurasamtį ir dar paspauskite rankomis, kad išbėgtų sultys, pabarstykite druska ir švelniai sumaigykite rankomis, kad išsimaišytų, nereikalingą skystį išpilkite.
Dalį paruoštų cukinijų sudėkite į tešlos formą,išlyginkit, sudėliokite riekutėmis supjaustytus pievagrybius, sudėkite likusią cukinijų masę, užpilkite grietinės, sūrio ir kiaušinio plakiniu, padekoruokite iš likusios tešlos, aptepkite pienu tešlos dekorą, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar pan.,ir kepkite apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje. Labai skanus ir atvėsęs.

SKANAUS!!!

2 komentarai: