2009 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Tikrų grybų sriubytė




Reikės:

alyvuogių aliejaus
nedidelės saujos džiovintų arba dviejų saujų šviežių baravykų
~600g. įvairių miško grybų (voveraičių, lenkiškų baravykų, japoniškų shiitake, gluosninių kreivabudžių ar kt., mėgstamų grybų
2 nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1 nulupto ir plonai supjaustyto radonojo svogūno
v. šaukšto sviesto
saujos šviežių čiobrelių (arba jeigu neturite tiks ir džiovinti
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 l., višienos ar daržovių sultinio
saujos šviežių petražolių, geriausiai tiktų plokščialapės(lapelius nuskinkite ir stambiai supjaustykite)
2 v.š. mascarponės sūrio(jeigu neturite dėkite lydytą sūrelį be priedų
1 citrinos


Gaminimas:



Jeigu naudosite džiovintus grybus, tai užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite mirkti. Užkaiskite puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite šviežius grybus. Maišykite apie minute, sudėkite česnakus, svogūnus, sviestą, čiobrelius, šiek tiek paskaninkite prieskoniais. kai pamatysite iš grybų išsiskiriančias sultis, sudėkite išmirkusius grybus( prieš tai dalį jų supjaustykite, o kitus palikit sveikus). Perkoškite skystį, kad atsisijotų smėlio smiltelės, ir supilkite į puodą. Troškinkite apie 20min., kol išgaruos didžioji dalis skysčio.
Pabarstykite prieskonių, supilkite sultinį, užvirinkite ir letai virkite apie 20min., iš puodo išsemkite pusę maždaug sriubos ir dalį jos sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal į puodą. tada įdėkite petražolių, mascarpone.



PATARIMAI: Prieš patiekiant sriubą sumaišykite žiupsnelį druskos ir pipirų su vienos citrinos žievele ir pusės citrinos sultimis, tada šaukštelį šio mišinio įdėkite į sriubos dubenėlio vidurį. Pradėdami valgyti išmaišykite-skonis bus nepakartojamas. Taip pat galite ant dubenėlio dugno padėti nedielę riekelę itališkų skrebučių (ceostini), o tada užpilti sriubą. Galite greitai pakepinti keletą gražių voveraičių ir patiekdami įberti į sriubą. Jeigu turite trumų aliejaus tai nebemaišykite jau su niekuo-tiesiog užlašinkite keletą lašelių ant viršaus ir viskas.


SKANAUS!!!

Šaltinis: Jamie Oliver Gaminame su Oliveriu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą