2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Moliūgų košė


Laaabai skani košytė, dukrytė taip valgė, kad net įkalbinėti nereikėjo, o aš irgi likau sužavėta ne tik nuo košės skanumo, bet ir nuo vaikystės prisiminimų apie moliūgą ir košę :)))

Reikės:

Moliūgo 600 g.
Pieno 0,6 stiklinės
Sviesto ~120 g.
Manų kruopų 3 v.š.
Cukraus 1-2 a. š.(balto)
Cukraus 1 a.š. (rudojo)
Druskos
Cinamono 1 a.š.
Šiek tiek vanilės(nebūtina)
Džiovinti mėgiami vaisiai (nebūtina)


Paruošimas:

Moliūgas nulupamas ir išskobiamos sėklos, supjaustom nestorais griežinėliais apverdame truputyje vandens arba kepame orkaitėje. Išgriebiam, nuvarvinam ir sugrūdam su bulbių grūstuve, įpilam pieno, įdedam ~60 g sviesto, suberiam manų kruopas, cukrų, druską, cinamoną, vanilę ir džiovintus smulkintus vaisius ir paverdame ant mažos ugnies.

Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą