2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis
Maltos mėsos "Šulinėliai"
Reikės:
Mėsos faršas (koks patinka) - 1 kg
Morkos - 4 vnt.
Didelis svogūnai - 2 vnt.
Dideli porai - 2 vnt.
Pievagrybiai (nebūtina) - 7 vnt.
Fermentinis sūris (gali būti ir tarkuotas) - 200 g
Aliejus daržovėms apkepti
Pomidorų padažas(kokį mėgstate) - 3 valg. šaukšt.
Petražolės arba krapai pagal skonį
Garnyras:
Didelės bulvės(galite naudoti ir moliūgus, morkas) - ~30vnt.
Kiaušiniai - 4 vnt.
Bulvių prieskoniai
Miltai bulvėms apvolioti
Aliejus kepimui
Padažas:
Česnakų - ~6 skilt.
Majonezas - 1 ind.
Pomidorų padažas - 0.25 ind
Gaminimas:
Pasiruošiame faršą su mėgiamais prieskoniais. Nuskutame morkas, sutarkuojame burokine tarka, svogūnus bei porus susipjaustome pusžiedžiais arba galite ir smulkiau jeigu mėgstate. Įkaitiname aliejų, sudedame daržoves ir troskiname kol gražiai paskrus, sudedame pomidorų padažą bei petražoles ir dar keletą minučių patriškiname. Nusausiname nuo riebalų.
Iš faršo darome apskritimus su plačiomisduobutėmis vioduryje. Patepame kepimo skardą aliejumi ir statome mėsos "šulinėlius", dedame daržovių įdarą, dedame sūrio gabaliuką ir kepame apie 30 min., 180-200 laipsnių temperatūroje.
Pasiruošiame bulvių garnyrą. Susipjaustome 0,5cm., griežinėliais nuskustas ir nuplautas bulves. Įkaitiname aliejų, voliojame bulvės griežinėlį į kiaušinio plakinį su prieskoniais po to į miltus ir dedame į įkaitintą aliejų, kepame kol suminkštės ir gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Padažiukas. Sumaišome majonezą su pomidorų padažu, galite naudoti su priedais, aitrųjį ir t.t. kokį mėgstate. Su česnakų trintuve sutriname česnaką ir dedame į majonezo bei pomidorų padažo masę, gerai išmaišome.
Serviruojame. Dedame ratu lėkštėje bulvytes, per vidutį šulinuką, tarpuose bulvyčių dedame padažiuką. SKANAUS!!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą