2009 m. spalio 12 d., pirmadienis
Sriubikė
30 g baklažanų, 30g.cukinijų,15 g morkų, 10 g pastarnokų, 15 g svogūnų, 5 g ankštiniu pipirų, 40 g bulvių, šaukštas manų kruopų, aliejus.
Vidutinio dydžio baklažanus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti aliejuje, apvoliojus miltuose. Taip pat padaryti ir su cukinija. Pakepinti smulkiai supjaustytas morkas, pastarnokus, svogūnus, ankštinių pipirų ankštį. Į verdantį vandenį įmesti supjaustytų bulvių, o kai jos pavirs, sudėti apkeptas daržoves. (Galima sutrinti blenderiu jeigu mėgstat). Įdėti šaukštą manų kruopų ir viską išvirti ant silpnos ugnies. Patiekiant užtarkuoti parmedžiano arba pasidaryti padažiuką t.y. 6valgomieji šaukštai riebios grietinėlės, 1 arbatinio šaukštelio raudono vyno acto, 2 kiaušinių trynių, viską suplakite ir įpilkite tik prieš patiekiant sriubą, nes užvirinus kartu su sriuba, kiaušiniai gali sukepti.
Taip pat galite patiekti ir su skrebučiais apibarstytais sūriu ir aitriais raudonaisiais pipirais arba sviesto, česnako ir žolelių mišiniu.
SKANAUS!!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą