2009 m. spalio 20 d., antradienis

Skardoje kepta vištiena (Merilendo receptas)

Tai greitai ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuris šeštadienio vakarą pradžiugins šeimyną. Maniškiams labai patiko, skaniai valgė uošviai, vyras, dukriukas...nors apskritai perskaičius šį receptą, kai kurių produktų derinys neatrodė labai tinkamas ir klasikinis :)Mintis apie keptą vištieną su kukurūzais ir bananais gali pasirodyti absurdiška, tačiau patiekalas iš ties labai skanus ir tarpusavyje visi produktai iškepus labai dera, tiesiog tirpsta burnoje.



Reikės:

4 viščiukų ar vištų krūtinėlių be odos
2 kukurūzų burbuolių arba skardinių konservuotų nesaldintų kukurūzų
2 skardinių konservuotų baltųjų pupelių (labai tinka pomidorų padaže)
1 nuluptas bananas
1 didelės taurės sauso balto vyno (aš nepilu)
~100 ml. grietinės
~55g., sviesto
rūkytos šoninės arba kažkokio patinkančio rūkyto kumpiuko

Jokių prieskonių papildomai nededu, net druskos, kadangi koncervuotos pupelės su pomidorų padažu bei kukurūzai ir kumpis duoda viską ko reikia.


Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Paimkite kepimo skardą, į kurią galėtumėte patogiai sudėti viščiukų krūtinėles vieną šalia kitos ie dr tilptų kukurūzai su pupelėmis. Kukurūzus suberkite į skardą, jeigu naudojate konservuotas susausinkite ir berkite į skardą. Šakute (arba pirštais) sutrinkite pusę pupelių ir suberkite su likusiomis sveikomis ant kukurūzų, pamaišykite.

Viščiukų krūtinėles pasidėkite ant pjaustymo lentelės, pastebėsite, kad vienoje krūtinėlių pusėje yra nukarusi mėsos juostelė, kurią užlenkę peiliu į viršų ir atsargiai įpjovę galite suformuoti nedidelę kišenę krūtinėlės viduje. Tai padarę su visomis keturiomis į kiekvieną dėkite po banano gabaliuką( aš dėjau išilgai supjaustyto babano, o pagal originalų receptuką dedama yra pusė banano, man asmeniškai pasirodė per daug...todel dėjau mažiau.)
Tada užlenkę kišenę mėsos juostele ir apibarste druska ir pipirais, apverčiame ir dedame ant kukurūzų ir pupelių mišinio. Jai naudojame tai supilame vyną, sudedame grietinę, padalome sviestą i keletą mažų gabaliukų ir išdeliojame skardoje. Ant vištienos sudedame šonines gabaliukus arba kažkokio kumpelio juosteles(foto matosi kaip tai turėtų atrodyti) ir kepame orkaitėje apie 40 minučių, 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol šoninė ar kumpiukas taps traškus.
Rūkytas kumpiukas ar šoninė ir švelnus bananų skonis isigers į kukurūzus ir vištieną. Puikus derinys. Paragaukite. Jeigu reikia užsiberkite priekonių, man jų nereikėjo aš tik stebėjausi...kaip atrodytų nesuderinami ingridientai gali šitaip tarpusavy derėti.
SKANAUS!!!



p.s. iškeptas šedevras buvo labai greitaisuvartotas...tačiau noras paragauti šio kepinio buvo dar didesnis...todėl tuo metu tikrai nemąsčiau apie galutinio rezultato nufotografavimą-atleiskite :)

Receptukas paimtas iš JAMIE OLIVER gaminame su Oliveriu knygos

1 komentaras:

  1. turbut dazniausiai musu namuose gaminamas patiekalas tiek sveciams tiek kasdienai...labai greitai ir labai skaniai...rekomenduoju...liuks

    AtsakytiPanaikinti