2009 m. spalio 23 d., penktadienis

Moliūgo apkepas su varške ir sūriu



Dievinu moliūgus ir patiekalus iš jo. Kadangi mes sodyboj auginam įpatingą rūšį, kuri kvepia rudeniu-riešutais...vidus ryškiai oranzinis...tai taip ir norisi gaminti iš jo įmantriausius ir pačius papraščiausius patiekalus.Kuriais ir dalinuosi su Jumis.

Reikės:
Moliūgai - 1 kg
Alyvuogių aliejus - 3 valg. šaukšt.
Grietinė - 200 ml
Kietasis sūris - 50 g
Olandiškas sūris(galime ir daugiau) - 50g.
Varškė arba rikotos sūris - 250 g
Kiaušiniai - 2 vnt.
Lazanijos lakštai - 12 vnt.
Brokolio šakelės(pagal skonį)-2 vnt.
Salierų lapų pagal skonį
Baziliko nedidukas pundelis (piršto storio)
Šiek tiek druskos, pipiriukų pagal skonį, šiek tiek kmynų(nebūtina)




Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC.
Moliūgą nulupkite, sėklas išimkite. Susmulkintą moliūgą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite 30 minučių, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Grietinę sumaišykite su puse sutarkuoto kietojo sūrio padėkite į šalį.
Kai moliūgas iškeps jį sutrinkite su varške (arba rikotos sūriu), susmulkintais bazilikais,likusiu kietuoju sūriu bei 50g.,olandiško sūrio, taip pat imuškite 2 kiaušinius ir viską išplakite. Pagardinkite druska ir pipirais, bet nepersistenkite.

Kepimo formos dugną ištepkite trupučiu aliejaus, sudėkite lazanijos lakštus, užtepkite šiek tiek grietinės ir sūrio mišinio.
Sudėkite ant viršaus moliūgų masę ant viršaus lazanijos lakštus ir ant paskutiniojo lazanijos sluoksnio supilkite grietinės sūrio mišinį, apibarstykite smulkintais bazilikais ir smulkintais salierųlapais, taip pat šakelėmis plėšytais-smulkintais brokoliais, apibarstome kmynais (jeigu norime) ir dedam apkepą į orkaitę.
Kepkite ~25 minutes.



p.s. galima dėti taip pat vytinto kumpiuko, pieniškas dešreles ir t.t.
Labai skanus ir kitą dieną pašildytas.

1 komentaras:

  1. kepiau su prievagrybiais ant virsaus,
    ir su dakraiska tarkuota desra, imaisiau i varske ir t.t.labai skanus apkepukas :)

    AtsakytiPanaikinti