2009 m. spalio 23 d., penktadienis

Kalėdinis moliūgainis



Kaip sakiau ne kartą, dievinu moliūgą...o dar plius imbieras plius kvepia kalėdomis, nesvarbu, kad dar šilta ir iš tiesų, labai toli tos kalėdos...bet nesvarbu, vistiek šis kepinys yra puikus ir kalėdiškai imbieriškas ir greitas. O kaip dūšelę sušildo...mmmm.Skanumėlis.
Pagrindinis receptas buvo Viktorijos "fantazijų skrynios" čia kuri pakeičiau visiškai pagal save ir iš tiesų skonine prasme jis atitinka mane :) taigi manau šis modifikuotas moliūgainio receptas jau nebe Viktorijos, o mano išmislas :)Tikiuosi patiks.





Reikės:
500 g. moliūgo
2 kiaušiniai
0,5 st. aliejaus
0,5 st. cukraus
0,5 st. medaus
3 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
iki 10 gabaliukų kristalizuoto imbiero(aš naudojau naminį)
1 v.š.imbiero miltelių
0,5 v.š. malto cinamono
1 a.š. malto cinamono pabarstymui
1 v.š. imbierinio cukraus (namuose pagimto, jeigu neturite tiks paprastas cukrus apibarstymui)
1/4 a.š. malto kardamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
džiovintų vaisių pagal skonį ( aš dėjau juodasias razinas - saują, džiovintus anansus 2 riekeles)
2 v.š. smulkintų migdolų
2 v.š. migdolų plokštelių pyrago viršaus apibarstymui




Gaminimas:

Burokine tarka tarkuotą moliūgą dedame i dubenį,mušame kiaušinius,pilame aliejų,cukrų,medų, į miltus įmaišome kepimo miltelius, cinamona, kardamoną, gvazdinelius,smulkintą imbierą ir atsargiai viską išmaišome.
Leidžiame 10 minučių tešlai pastovėti,pribręsti,tada suverčiame pusę jos į tefloninę skardą, kuri ištepta šiek tiek aliejaus,dedme smulkintus vaisius,migdolus smulkintus,užliejame likusia mase,išlyginame ir barstome cinamonu, cukrumi ir migdolų plokštelėmis.
Kepme orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 50 minučių.


SKANAUS!!!



APIE MEDUOLIUS SKAITYKITE ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą