2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Paprastas pyragas su uogiene "Uogainis"



Kažkaip pradėjo patikti tokie greiti pyragiukai...nežinau kodel...gal, kad įdėjus mažai darbo gaunasi neblogas rezultatas ar čia mane rudeninė tinginyste apėmė. Hm nežinau...bandau pasiteisinti sau, tačiau nesugebu :)))) gal norisi sunaudoti po kelis metus užsigulejusias uogienes...įvertinkite...gal patiks ir Jums naudoti užsilikusias žiemos atsargas :)

Reikės:
1 stiklinė uogienės
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus(priklausomai nuo uogienes saldumo)
2 šaukšteliai sodos
2 šaukštai aliejaus
2 kiaušinių baltymai (trynius panaudosite kažkur kitur)

Gaminimas:
Visus produktus sumaišome. Cukraus kiekis priklauso nuo uogienės saldumo.
Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Tešlą supilame į kepimo formą, įdedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 40 minučių, kol degtukas įkištas pyrago viduryje neapsivelia. Pabaigoje uzpilame iki standumo išplaktus baltymus, apibarstome cukraus pudra ir dar kepame apie 15 minučių, kol baltymai labai gražiai pagels.
Priklausomai nuo uogienės - gali gautis įdomi pyrago spalva.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą