2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Trapūs imbieriniai sausainėliai



Imbieriniai sausainėliai, mano mėgstamiausi...kepu juos dažnai, nes iš tiesų iškepu ir greitai dingsta. Be to primena gerą laiką-Kalėdas. Rimties, susikaupimo, džiaugsmo laiką...




Reikės:


200g sviesto arba "pussviesčio" t.y. riebalų mišinio :)
3 kiaušinių trynių
puodelio cukraus
3 v.š. medaus
žiupsnelio vanilino
2 a.š. malto cinamono
2-3 stiklinių miltų (dėjau iš akies)
1 a.š. kepimo miltelių
Prieskonių mišinio:
2-3 v.š. malto džiovinto imbiero
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 v.š. malto kardamono (aš šį mišinį pasidariusi į buteliuką, kai tik kepu sausainiukus, įsiberiu)

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą arba tiksliau "pussviestį" jeigu naudojate tarkim "saulutė"sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinio trynius (be baltymų, juos galite panaudoti glajui), stiklinę cukraus ir viską gerai išsukau iki vientisos masės. Į tą masę sudėjau medų, išmaišiau, tada prieskonių ir viską dar kartą gerai išsukau.
Galiausiai įdėjau stiklinę miltų-persijotų, sumaišytą su kepimo milteliais, pradėjau minkyti tešlą ir dėti tiek miltų, kad tešla nebūtų pernelyg trapi ir neliptų prie rankyčių. Paruoštą tešlą susukau į burbulą, uždengiau maistine plėvele ir pastačiau į šaldymo kamerą kažkur 10-15 minučių arba galima šaldytuvan 2 valandoms.

Po 2 valandų arba 10-15 minučių šaldymo kameros tešlą išėmiau, kočiojau ant miltais pabarstyto paviršiaus kuo ploniau ir su pasirinkta formele spaudžiau sausainėlius, kuriuos atsargiai dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 180 laispnių temperatūroje 10-15 minučių (priklauso nuo sausainėlių storio). Išimti reikia kai dailiai pagelsta.

Kai sausainėliai atvėsta , reikia paruošti glajų. Pusės kiaušinio baltymo sumaišiau su 4 šaukštais cukraus pudros, galima deti taip pat ir kakavos. Klijuoti įvairiaspalvius burbuliukus, deti citrinos sulčių.

SKANAUS!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą