2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Kitokie trapūs žagarėliai



Su dukriuku vaikštinėjome prekybos centre Oze ir užėjusios į kepyklėlę pamatėme žagarėlius, skanūs, bet ne naminiai ir kitokie-faktas...Suraitėm...bet uzmigdžiusi mazgę prie savo apkepo ruošos sumąsčiau įterpti ir žagarėlių kepimą :)
Ir visai nesigailiu dirbusi ne vieną darbą, nes pavyko puikiai abu. Na bent man taip atrodo, o Jūs vertinkite ir meginkite namuose.
Žagarėliai-trapūs sausainiukai, virti riebaluose. Geriausiai žagarėlius virti kiauliniuose riebaluose...bet šiais laikais manau pas retą šeimininkę atsiras...tačiau galima juos lygiomis dalimis sumaisyti su aliejumi. Iš šios masės turėtų gautis apie 40 įprastinės formos žagarėlių, o kadangi aš dariau i 1,5 porcijos produktų ir dariau žagarėlius su sausainių formelėmis,nes man pasirodė, kad taip bus įdomiau...todel tikslaus kaičiaus pasakyti negaliu...atleiskit nesvaičiavau :) bet šie žagaėliai yra nuostabaus skonio ir tiesiog tirpstantys burnoje....mmm , pameginkit išsikepti-liuks.






Reikės:


125g. minkšto sviesto
100g. cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai (maxi)
1 šaukštelis tarkuotos citrinos ar apelsino cedros(žievelės)
1 šaukštas romo (trapumui ir skoniui, bet jeigu nenorite pilti, tešlą pašaldikyte)
500g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
500g., keptaukių arba aliejaus
miltinio cukraus
1 a.š. vanilės (nebūtina)



Gaminimas:


Sviestą, cukrų, vaniliną ir druską gerai išsukti mediniu šaukštu. Sukant po vieną imušti kiaušinius, suberti citrinos žievelę, persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei druska, supilti romą.
Tešlą gerai išminkyti. Jeigu gaminame su sausainių formelėmis, iškočiojame gabaliuką tešlos ir spaudžiame norimomis formelėmis žagarėlius, ojeigu norite įprastinių žagarėlių darome taip :iškočiojam ploną 20X50cm., dydžio lakštą. peiliu supjaustyti 2,5 pločio ir 10cm ilgio juosteles. Kiekvienos juostelės vidų įpjauti ir pernerti kilpute.
Riebalus įkaitinti, įmesti gabalėlį bandelės, jeigu ji pagels, tada galime kepti žagarėlius. Kepame žagarėlius kol parus ir iškeptus dedame ant sietelioarba popierinio rankšluoščio, kad nusivarvėtų riebalai, dedame į serviravimo lėkštę ir apibarstome miltiniu cukrumi.

SKANAUS!!!




PATARIMAI:


*Jeigu nenorite pilti romo, galite tešlą pašaldyti šaldytuve mažiausiai 30minuči arba šaldymo kameroje apie 10 min., tuomet tešla bus labai trapi.

*Jeigu į tešlą nedėsite vanilino tuomet sumaišykite miltinį cukrų su vanilinu ir šiuo mišinių apibarstykite žagarėlius.

*Kad žagarėliai neprisigertų riebalų į užvirintus taukus įmeskite žalios bulvės griežinėlį.

*Šią tešlą galima laikyti šaldiklyje 3 mėnesius.

3 komentarai:

  1. Atleiskit, neatrandu html klaidos, todel "gaminima" braukia :( bet gal labai netrukdys :) aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O bulvė metama tam,kad neprisigertų riebalų ar tam, kad nedegtų...? :)
    Aš pamenu kažkada seniai kai dar gamindavau su mama, tai ji man aiškindavo, kad bulvė reikalinga tam, kad nedegtų... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na siaip kiek zinau metama bulve, kad neprisigertu riebalu arba dar i neikaitusi alieju ipilama siek tiek alkoholio, kiek tiesios tame as nezinau...gal tai absoliutus mitas :)

    AtsakytiPanaikinti