2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Čirviniai blynukai bruknių uogienės su kriaušėmis gardumyne :)



Po šeštadienio ar sekmadienio pietų vertėtų paaukoti kelias minutes tešlai paruošti, kad prieš patiekiant popiečio kavą iškeptumėme puikius purius blynukus.



Reikės:

125g., persijotų miltų
1/4 L. pieno,
žiubsnelis druskos
2 tryniai
1 šaukštas mėgiamo sirupo arba miltinio cukraus arba medaus (pagal skonį)
šiek tiek vanilės
valgomą šaukštą alyvuogių aliejaus arba tirponto sviesto

taip pat galima įdėti kas mėgsta:(tačiau nebūtina)
100g., varškės arba varškės sūrelį
50g., sezamų sėklas
įpilti šlakelį romo
įdėti šiek tiek vanilės


Gaminimas:

Persijotus miltus pilti į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą (ar ką pasirinkote iš šių ingridietų), berti druską, dėti trynius, alyvuogių aliejų ar sviestą, jeigu dedate taip pat ir varškės sūrelį. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulelių.jeigu dedate sezamo sėklas sudėkite ia palikite joms išbrinkti keletą minučių. Tuomet įkaitiname čirvinių blynų keptuvę-vaflinę ir kepame mūsų blynukus.
Šie blynukai gaunasi minkštučiai...man primena mamos kepamų vaflių skonį.



Sudedame iškeptus blynukus į lekštę ir užpilame savo megiama uogiene. Aš pyliau bruknių su kriaušėmis uogienę. Manau daug kas ją žino ir esa ragavę.



SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą