2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Labai aštrus ėrienos troškinys su cukinija ir jos "draugėm "daržovėm



Jeigu po sultinio ar sriubos virimo liko erienos kauliukų su mėsyte arba dar + kažkokio faršiuko, galima taupant pasigaminti gardų troškinuką.



Reikės:

~250g., virtos ėrienos ar kitokios mėsytės
~250g., faršo (gali būti tik ėriena virta arba faršas)
paprika, cukinija, didelis svogūnas, poras,
4-5 dideli pomidorai,
5 skiltelės česnako,
aliejus kepimui,
siek tiek druskos,
šviežio baziliko,
keletas pievagrybių,
3 v.š. pomidorų pastos,
šviežia aitrioji paprika arba paprikos miltukai arba aitrusis aliejus (pasigaminti labai paprasta, jo skonis labai pikantiškas. Paimate kažkokį stiklainiuką ar buteliuką pašalinę sėklytes iš aitriosios paprikos "peperončino" ir smulkiai supjaustę sudedame i pasiruoštą buteliuką užpilame alyvuogių alijumi ir po poros dienų galime gardinti patieklus-liuks)

p.s. galite dėti visokias daržoves, kokias tik mėgstate.


Viską susmulkiname(išskyrus pomidorus ir baziliką) ir dedame i įkaitintą troškintuvą su aliejumi, pradžioje kepame ant silpnos ugnies, kad svogūnai nepradėtų smirdėti...kai jie suminkštės tuomet galime ugnį padidinti, patroškinti keletą minučių sudėti smultintus nublanširuotus pomidorus t.y. be odelės,pomidorų pastą, kai visas išsitroškins, sudėti bazilikų lapelius. Patiekti galima su balta duona.


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą