2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Greitasis pyragas "Rudens tinginys II"



Cha dabar žinosiu kur dėti seniai pamirštas, bet vistiek verdamas uogienes...o gi į tokius pyragus, kai pasirodo netikėtas svečias..tik op op ir pyragas jau garuoja ant stalo pasvkleisdamas malonų bruknių su obuoliais ir cinamono aromatą.

Reikės:

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų (be selenėlių)
0,5 stiklinės cukraus
50 gr., sviesto
0,5 kg., obuolių
0,5 kg., cukinijos arba moliūgo (jeigu naudodite moliūgą reikės šiek tiek jį pašutinti orkaitėje, kad suminštėtų)
~200ml. bruknių uogienės (tinka ir bet kuri kita mėgstama uogienė)


Gaminimas:


Sutarkuojam į dubelį moliūgą arba cukiniją, obuolius.Į kitą dubenį susimaisom sausus produktus. Pasiimam kepimo formą klojam vieną sluoksnį tarkuotų obuolių su cukinijom ar moliūgais ploną sluoksnį, paspaudžiame šaukštu, tada pilame nedidelį sluoksnį sauso mišinio, tada bruknių uogienės, tada sauso mišinio, vėl obuolių ir cukinijų ar moliūgų, tada vėl sauso mišinio ir taip sluoksniuojam, kol neliks uogienės ir obuolių bei cukinijos ar moliūgo. Viršutinis sluoksnis būtinai turi būti sauso mišinio,dar papildomai užbėriau daugiau cukraus, kad pasidarytų labai traški plutelė, užtarkuojame per burokinę tarką sviestuką ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai apskrus viršus.
Patiekti galima su ledais ar plakta grietinėle.
SKANAUS!!!

1 komentaras:

  1. Šiuo atveju aš dėjau ir cukinijos ir moliūgo ir obuolių ir bruknių uogienės...gavosi tikrai puikus, įdomaus skonio pyragas. Kadangi moliūgas buvo laaaabai gltonas, tai pyrago turinyje tai aiškiai matosi :)
    Tikiuosi patiks ir Jums šitas rudeniško tinginio pyragiukas be tešlos :)

    AtsakytiPanaikinti