2009 m. spalio 11 d., sekmadienis
Vafliai su slyvomis raudonąjame vyne
Po sekmadienio pietų vertėtų paaukoti kelias minutes tešlai paruošti ir užmergti slyvas, kad prieš patiekiant popiečio kavą užsukusiems draugams iškeptumėme puikius vaflius su pikantiško skonio padažu.
Reikės:
125g., persijotų miltų
1/4 L. pieno,
žiubsnelis druskos
2 tryniai
1 šaukštas mėgiamo sirupo arba medaus
šiek tiek vanilės
50g. tirpinto sviesto
100g., varškės arba varškės sūrelį
50g., sezamų sėklos
200g. džiovintų slyvų
cinamono lazdelė
1/4 raudonojo vyno
šiek tiek cukraus
šiek tiek cirtinos sulčių
Gaminimas:
Persijotus miltus pilti į dubenį, palaipsniui pilti pieną, sirupą, berti druską, dėti trynius, sviestą, varškės sūrelį. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.Sezamo sėklas sudėkite ir palikite joms išbrinkti keletą minučių. Tuomet įkaitiname vaflinę ir kepame.
Slyvas ir cinamono lazdelės gabalėlį užpilti raudonuoju vynu ir užvirinti ant silpnos ugnies, palikti 10 minučių, kad išbrinktų, pasaldinti, supilti citrinų sultis, o cinamono lazdelę išimti.
SKANAUS!!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą