2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Meduolis pagal Gintarę




Viešpatėliau...vis ateinu į savo dienoraštuką...ir braukiu ašarėlę, nes niekaip nerandu laiko savo receptukų sukelti čia ir pasidalinti jais...ech...bet prižadu sukelsiu, nes pačiai jau širdutę sopena :(
O aš vieną šaltą, senai nešildomo buto vakarą varčiau sustirusiomis rankomis, matyt senai mūsų užmirštas kartonines receptų korteles, kurias siūsdavo pastu platintojai...ir nežinau kodėl, bet žiauriai užsimaniau paprasto meduolio su medumi...nu bet taip, kad net karšta pasidarė :) matyt pms :))))che che... norisi tai to, tai ano...na moterys supras... :))))
Staigiai susiradau receptuką, tačiau labai primityvų, kitaip tariant padariau "lietuviško meduolio" metamorfozę :)Pirmasis variantas kurį dariau pagal save pavyko labiau, negu pagal originalaus receptuko sufleravimą "kaititi medų"...hm...man nepatiko, nes meduolis tapo sausesnis, o jeigu lieka neistirpusio medučio gumulėlių ir jie išsilydo meduolyje...mmmm...fantastika, drėgnas, saldus ir aromatingas meduoliukas...su džiovintų vaisių gabaliukais...super...na gi paskanaukite ir JUS :)


Reikės:

5 kiaušiniai
200gr., cukraus
400gr., natūralaus medaus
110gr. Grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai maltų prieskonių mišinio
1 arbatinis šaukštelis sodos
500gr., miltų
5 gabaliukai kristalizuoto imbiero
2 gabaliukai džiovinto ananaso
migdolų plokštelių meduolio apibarstimui
aliejus ar riebalai skardai patepti


Prieskonių mišinys:

30gr. cinamono
20gr., gvazdikėlių
5-7 gr., kardamono
5gr., muskato
20gr., kvapiųjų pipirų
10gr., imbiero miltelių


Gaminimas:

Atskiriame baltymus nuo trynių. Trynius suplakame su cukrumi, baltymus pasiliekame pabaigai. Pakaitiname medų jeigu jis susicukravęs, atvėsiname, bet jeigu skystas medus, bet su nedideliais gumuliukais tai nekaitiname, dedame taip, bus skaniau 
Supilame medų į trynius ir gerai išmaišome. Suberiame iki miltelių sumaltus prieskonius, sutarkuojame citrinos žievelę. Jeigu ji šviežia, o ne džiovinta, viska išmaišome.
Sudėti grietinę ir gerai išsukti masę. Miltus persijojame ir sumaišome su soda. Beriame į trynių masę ir gerai viską išmaišome.
Suplakame baltymus iki standžių putų. Taip pat sudedame į tešlą ir išmaišome, tada labai susmulkiname peiliu imbierą ir ananasus ir gerai viską išmaišome tešloje.
Įkaitiname orkaitę iki 160-170 laipsnių, ištepame skardą riebalais, supilame tešlą, apibarstome gausiai migdolų plokštelėmis, kepame apie 50-60 min.,
Tikriname mediniu pagaliuku smeigdami į meduolį ar iškepęs.
Iškepusį meduolį paliekame atvėsti, supjaustome.

SKANAUS!!!



APIE MEDUOLIUS SKAITYKITE ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą