2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Vyšnių ir varškės tortas


Reikės:
Pagrindas:
10 sausainių
Šaukštas cukraus
2 šaukštai sviesto

Įdaras:
200 g., liesos varškės
Šaukštelis vanilinio cukraus
Pusė kilogramo šviežio lieso sūrio
3 kiaušiniai
Kiaušinio baltymas
Stiklinė cukraus

Viršus:
Indelis (680 gr) vyšnių kompoto arba vyšnių įdaro
3 šaukštai želatinos

Sutrupintus sausainius išmaisykite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Torto fotmos (ji turėtų būti išimamu dugnu, išardoma) kraštus patepkit sviestu, dugną išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sukreskite tešlą ir išlyginkite. 10 min., pakepkit orkaitėje ikaitintoje apie 200 laipsniu karštyje ir atvėsinkite.

Sutrinkite varškę, įdėkite vanilinį cukrų, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Po vieną išplakite kiaušinius ir kiaušinio baltymą, įberkite cukrų ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Viską supilkite į formą ant sausainiu sluoksnio ir kepkite apie 50 min., Atvėsinkite.

2 stiklines vyšnių kompoto puode įkaitinkite tol kol užvirs ir suberkit želatiną. Iš naujo užvirinkite ir nukelkit nuo ugnies. Išmaišykite vyšnias ir truputį atvėsinkite. Kai šiek tiek sutirštės, užpilkite ant torto. Prieš patiekinat palaikykit šaldytuve mažiausiai valandą, o geriausiai per naktį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą