2009 m. vasario 11 d., trečiadienis
Citrininis, jogurtinis, manų pyragas
Reikės:
115 gr., ištirpinto sviesto
¾ st., cukraus pudros
Sutarkuota vienos citrinos žievelė
4 kiaušiniai
1 st., manų kruopų
2 arbat., šaukšteliai kepimo miltelių
1 st., maltų migdolų
1 st., razinų
½ st., susmulkintų migdolų
170 gr., jogurto be priedų
Sirupui:
1 st., cukraus pudros
1 st., citrinos sulčių
½ st., medaus
Gaminimas:
Ikaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą sutepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi. Elektriniu mikseriu gerai išplakame sviestą su cukrumi ir citrinos žievele. Vieną po kito įmušame kiaušinius ir išplakame. Suberiame manų kruopas, kepimo miltelius ir maltus migdolus, razinas, sutrupintus migdolus, jogurtą ir viską atsargiai išmaišome.
Sudėkite viską į kepimo skardą ir kepkite apie 35-45 min., kol viršus šiek tiek gražiai paruduos.
Pagaminame sirupą: dubenėlyje išsukite cukrų su medumi ir citrinos sultimis ir apie 15-20 min., pakaitinkite ant lėtos ugnies, kol pavirs sirupėliu. Tada sirupą šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant pyrago. Galima patiekti su grietine.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą