2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Datulių ir graikinių riešutų pyragas


Nuostabus datulių ir graikinių riešutų pyragas...suvilios net tą kuris jų nemėgsta :)

Reikės:

225gr., susmulkintų džiovintų datulių
Vieno apelsino sultys ir smulkiai sutarkuota žievelė
115 gr., sutrupintų graikiškų riešutų
½ arb., šaukštelio malto cinamono
85 gr., ištirpinto sviesto
12 sloksniuotos be mielės tešlos lakštų (geriausiai kepimo skardos pločio, nes parduotuvėse yra siauručiai pakštai ir platūs)
1 arb., šaukštelis sezamo sėklų
145 gr., medaus skysto
Pusės citrinos sultys

Gaminimas:
Iki 180 laipsnių įkaitinkit orkaitę. Tuo metu keptuvėje 4-5 min., patroškinkite datules su apelsino sultimis, kol susigers skystis. Tuomet suberkite ir išmaišykite sutarkuotą apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną. Kvadratinės (maždaug 20 cm., pločio) kepimo skardos dugną ištepkit sviestu. Išklokit tešlos lakštą, viršųpatepkit sviestu. Tuomet klokite kita, taip pat patepkit. Procesą kartokit kol sudėsit 8 lakštus. Pusę datulių mišinio suklokite ant lakštų viršaus, užklokite dar du tešlos sluoksnius toliau – likusias datules ir užklokite paskutinius tešlos lakštus. Šiek tiek apspauskite kraštus, apibarstykite sezamais ir kepkite apie 30 min., kol gražiais pagels, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar apie 30-40 min.,
Atskirame inde 10-15 min., ant lėtos ugnies pakaitinkite medų su citrinos sultimis ir 200 ml., vandens, kol skysčio kiekis sumažės per pus, tuomet 20 min., palikite atvėsti. Užpilkite nt pyrago ir prieš pjaustant dar palaikykite šaltai apie vieną valandą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą