2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Kalėdinė duonelė-pynutė su varške

Kalėdos.Susikaupimo metas.Namai kvepia įvairiais kepiniais...

Reikės:
1 pakelis sausų mielių (aš perku Dr. Oetker)
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis varškės
600 gr., miltų
200 ml., šilto vandens arba pieno
2 kiaušiniai
100 gr., cukraus
10 gr., razinų
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)

Gaminimas:
Į indą sudėkit miltus, mieles, vandenį, kiaušinius,cukrų,vanilinį cukrų viską gerai išmaišykit ir išminkykit. Tada ideti varškę ir vėl viską gerai perminkyti. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo. Tešlą pastatykit šiltai 90 min.,kol ji pakils.
Po 45 min., įdėkite į tešlą smulkintus migdolus, razinas ir palikite toliau kilti, jeigu pradėjo lipti prie rankų dar iberkite miltų ir perminkykit.
Iškilusią tešlą padalinkit į tris dideles ir tris mažas dalis ir iškočiokite su kočėlu. Tris dideles dalis supinkite į kasą. Tris mažas dalis taip pat supinkite į kasą ir uždėkit ant didžiosios kasos. Būtinai sutvirtinkite kasų galus mediniais smeigtukais, kad kepant kasos neatsiskirtų. Duonelės viršų aptepkit sviestu arba išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite mažają kasą sezamo sėklomis, o didžiosios šonus aguonomis.
Duonelę dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsniu ir kepkite apie 35min., patikrinkite ar duonelė jau iškepė ismeigdami medinį smeigtuką, jeigu tešla prie smeigtuko neprikimba-duonelė jau iškepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą